I går besluttet politikerne at det nye anlegget skal være en del av idrettsbyen.

- Dette blir en helt ny bydel på Jessheim, og vil være en fantastisk tilvekst som skal komme hele Øvre Romerike til gode, sier ordfører Tom Staahle (Frp).

Se nøye på illustrasjonsbildet. Slik kan den nye bydelen på Gystadmarka bli. Fra før har dette sentrumsområdet fått skole, barnehage, fotballanlegg, skatepark, is- og flerbrukshall og friidrettsanlegg. Det er allerede bygd flere boenheter i området, og i nabolaget er det allerede næringslivsaktører som Bohus, Rema 1000, Gausdal Landhandleri - og snart også Jula. Men planene for den nye bydelen er gigantiske. Her er noe av det som planlegges:

* 3.000-4.000 nye boliger. Dette kan gi 10.000 nye innbyggere.

* Nytt svømmeanlegg til 275 millioner kroner på Gystadmarka. Dette ligger inne i investeringsplanen med tanke på ferdigstillelse i 2018.

* Parker og infrastruktur.

Tomtesalg og boligbygging

- I dag er det vedtatt å legge svømmehallen der borte. Det politiske arbeidet i forhold til å utvikle Gystadmarka videre, blant annet i forhold til tomtesalg og boligbygging, starter for alvor på nyåret, sier Staahle videre.

- Som bydel vil dette bidra til et nytt og større Jessheim. Det samme vil utviklingen som skal skje på Jessheim sørøst, sier Staahle. Kommunen eier store tomtearealer i området. Det samme gjør flere grunneiere.

- Kommunen har store områder som må forvaltes, slik at vi får størst mulige inntekter tilbake. Vi ønsker et godt og konstruktivt samarbeid med grunneierne. På sikt er det estimater på 10.000 nye innbyggere i dette området, sier Tom Staahle.

Høyres Tim Holmvik synes også de store planene på Gystadmarka er svært spennende.

LES OGSÅ: Unisont ja til ny skole, nytt svømmeanlegg og flere miljøarbeidere

Blir som «Kløfta-light»

- Dette er et fantastisk område. Det er nesten som «Kløfta-light». Alt ligger til rette for en helt ny bydel, og det blir spennende å se hvordan det ferdige resultatet blir. Ungene som vokser opp der kommer til å få flust av tilbud å ta seg til i forhold til sambruk, kort reiseveg, moderne skoler og digitalt kompetansesenter. Sistnevnte kommer også til å bli lagt dit. De som er innovative kommer til å få mye glede av å bo i området rundt der, sier Holmvik.

- Dette blir en dynamisk og spennende bydel, tett innpå et flott turområde i nord og vest. Vi må sørge for varierte og gode boliger, slik at sammensetningen av befolkningen blir optimal. Så må vi sørge for gode uteområder og bomiljøer mellom husene, sier Aps Janka Holstad.

Fakta

Brendeland & Kristoffersen Arkitekter AS vant høsten 2012 den åpne internasjonale plankonkurransen for ny bydel i Gystadmarka.

Kommunedelplanen for Gystadmarka ble vedtatt 6. oktober i fjor. Planen innbefatter blant annet park, infrastruktur og 3.000-4.000 nye boliger.

Midt i planområdet ligger dagens skole- og idrettsanlegg.

I går besluttet kommunestyret i Ullensaker å legge det nye svømmeanlegget til idrettsparken.

LES OGSÅ: Ny bydel på Gystadmarka i støpeskjeen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.