En av de aller mest sentrale eiendommene på Råholt, Nyvegen 8 vis-à-vis Rema 1000 og Eidsvoll Verk stasjon, ble i fjor lagt ut for salg. Prisen for det ca. 150 kvadratmeter store huset fra 1939 på en 3,4 mål stor tomt, lød på 17 millioner kroner. Deler av tomta er LNF-regulert (Landbruks-, natur- og friluftsområder).

SMØRØYET

– Eiendommen tenkes primært solgt til utbyggere. Eierne har blitt forestilt alt fra 15 til 25 millioner kroner. Det er et stort sprik, og jeg la meg på 17 millioner kroner som jeg mener er en realistisk pris for eiendommen. Flere utbyggere hadde henvendt seg direkte til selger, for dette er virkelig midt i smørøyet, sa Geir Ole Gjerdingen i Eiendomsmegler 1 til EUB den gangen.

I sommer ble eiendommen imidlertid solgt for seks millioner kroner.

HUSKER DU: Kan bli prisrekord på Råholt

FOR HØYT

Kjøper er det Asker-baserte eiendomsselskapet Nyvegen 8 som ble stiftet i mai 2018. Der sitter finansmannen Arne Egil Rønning som styreleder. Han var tidligere administrerende direktør i meglerhuset Fondsfinans. Han kjenner ikke til hvorfor prisen ble satt ned så kraftig.

– Antakelig var den priset altfor høyt i utgangspunktet, men vi var ikke inne i prosessen da og kjenner derfor ikke til forhistorien, påpeker han.

– Dere tenkte aldri på å gi opp mot 17 millioner kroner?

– Overhodet ikke, sier han.

MUNNKURV

Etter skifte av megler var det eiendomsmegler Christian Brodshaug i Proa Eiendomsmegling Jessheim som solgte eiendommen. Men han får ikke uttale seg.

– Selger og kjøper har inngått en avtale om at jeg ikke skal kommentere noe, og det er alt jeg kan si, påpeker han.

Rønning sier imidlertid rett ut at de har utviklingsplaner for Nyvegen 8 i fremtiden.

– Planen vår på sikt er å bygge noe her, men hva det blir kommer an på hvilken regulering kommunen havner på i planarbeidet sitt. Vi foretrekker leiligheter med tanke på å fortette nær knutepunkter. Det er noe vi håper å få til, og vi tror det er i alles interesse, påpeker han.

– Så inntil reguleringsarbeidet er ferdig i kommunen skjer det ikke noe i Nyvegen 8?

– Antakelig ikke. Vi kan selvsagt bygge på deler av tomta som ikke er LNF og vente på videre utvikling der, men dette må vi se på.

– Hva brukes LNF-området til i dag?

– Det ligger som en død tomtedel på baksiden. Jeg tror nok vi venter til alt er ferdig regulert, sier Arne Egil Rønning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.