• BYGGESTART: I løpet av 2018 blir det bygging av infrastruktur, og byggestart for de første boenhetene blir neste år. Illustrasjon: Bakke Prosjekt As.
  • KLARE: Morthen Bakke fra Bakke AS (t.v.) og Tor Eivind Nordby Vik fra Nordby Eiendomsselskap AS. Her hvor vegen fra nord skal gå inn til boligområdet fra Bjørke kirke.

Området som skal bygges ut er på totalt 530 mål, hvorav 325 mål foreløpig er regulert for 700–800 boenheter.

Anleggstrafikken har vært et hett tema i denne saken, og det som har skapt reaksjoner blant naboer til det nye boligområdet er hvor anleggstrafikken skal gå. Tidligere var det planlagt at Prestmosvegen skulle bli anleggsveg, noe mange mente ville føre til både støy og trafikkfarlige situasjoner.

Nå planlegges imidlertid anleggsvegen fra motsatt side av området.

ANLEGGSVEG FRA NORD

– Vi lager en anleggsveg fra nord, slik at det ikke blir noe massetransport gjennom eksisterende boligområder, men selve boligbygginga starter i sørenden av området. Nannestad får nå endelig den ordentlige flyplassboomen. Utbygginga vil foregå over mange år, med rundt 60–70 boliger i året, men dette klarer vi ikke i starten. Utbyggingshastigheten vil dermed ikke gå raskere enn at kommunens tjenester kan følge med, sier Morthen Bakke, konsernsjef i Bakkegruppen.

Anleggsvegen skal bygges fra krysset Nannestadvegen-Åsvegen ved Bjørke kirke.

– Der blir det på sikt ei rundkjøring, opplyser Bakke.

SMÅHUSBEBYGGELSE

Det skal bygges i hovedsak det han betegner som konsentrert småhusbebyggelse.

– Det vil si eneboliger i kjede, tomannsboliger og rekkehus, og det blir variasjoner i både størrelser og prisklasser slik at det skal passe alle, både unge og eldre, enslige, førstegangsetablerere og barnefamilier, sier Bakke.

Han opplyser at det også planlegges et nærsentrum med litt sentrumsfunksjoner

– Det kan være for eksempel en frisør, en liten nærbutikk, et treningssenter – småting man trenger i det daglige, sier Bakke.

Det skal også anlegges gang- og sykkelveg og med rutebuss gjennom området får beboerne effektiv forbindelse til Gardermoen og dets kollektive stamnett. Barnehage og skole ligger nært til området og kommunen er forberedt for denne utbyggingen.

– Vi ønsker å utvikle et boligfelt hvor folkehelse og uorganisert aktivitet fremmes både sommer og vinter. Et sted hvor man utenfor døren har umiddelbar tilgang til naturens gleder. Vi ønsker blant annet å tilrettelegge for lysløype gjennom området tilknyttet det store løypenettverket i kommunen, stisykling og gode turopplevelser. Vi gleder oss til å skape et levende boområde. Vi vil tilføre nærmiljøet friluftsaktiviteter, sier Tor Eivind Nordby Vik, daglig leder hos Nordby Eiendomsselskap.

MYRGRUNN

I området ligger også Bjørkemåsan, et myrområde som mange ønsker å verne.

– Dette området er også regulert, men vi skal gjøre en kartlegging basert på kravene i Naturmangfoldloven. Dette arbeidet blir startet så fort det blir bart, sier Bakke.

Han opplyser at samarbeidet mellom Bakke As og Nordby Eiendomsselskap As ble aktuelt etter tidligere arbeid med Nordby Maskin As som underentreprenør for et Bakke-prosjekt i Gystadmarka på Jessheim.

– Der blir det også bygd på myr, og vi har begge derfor god erfaring med å bygge på slik grunn. Vi er trygge på kostnadene. Det er en risiko vi klarer å håndtere, sier Bakke.

Onsdag skal politikerne i formannskapet orienteres om prosjektet. Naboer og andre interesserte skal også inviteres til et eget informasjonsmøte. De ønsker også å gå i dialog med kultur-, idretts- og ungdomsrådet i kommunen.

– Vi ønsker å ha en god og åpen dialog med dem som skal bo inntil der vi skal begynne å bygge. Politikerne skal få vite hva vi skal gjøre med en plan som ble vedtatt politisk for mange år siden, sier Bakke.

LES OGSÅ: Snart byggestart i Engelsrudhagen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.