«Solgt – visning avlyst. Beklager», står det i annonseteksten på Finn.no. Den oppsiktsvekkende transaksjonen fant sted i Sundet, nærmere bestemt i Torget 15. 4-roms leiligheten med et bruksareal på 98 kvadratmeter og utsikt over Vorma ble lagt ut for salg på ny kun dager etter at transaksjonen fant sted. EUB har sjekket transaksjonsbeløpene i begge handlene og vet at leiligheten økte sin verdi med 1,3 millioner kroner på 24 dager.

– Markedet i Sundet er godt, men selektivt! Det er større skille mellom intern beliggenhet nå enn noen gang tidligere. Her var det snakk om en leilighet ved vannkanten som var det elementet kjøperne her satte ekstra stor pris på. Dette er også et bilde på at bruktboligsalget tar innpå nyboligsalget i Sundet, sier eiendomsmegler Aleksander Nilsen i EiendomsMegler 1 Jessheim.

Kjøpt 19 måneder i forveien

Han var ansvarlig for salgene i begge omganger. Nilsen presiserer at leiligheten i første omgang ble solgt med lang overtakelse.

– I dette tilfellet ble denne eiendommen solgt for cirka 19 måneder siden, ikke én måned som det står i grunnboken, opplyser han. Kjøperen, som altså formelt eide eiendommen under én måned og således må sies å ha hatt grei fortjeneste på denne korte tiden, la den ut på nytt med en prisantydning på 5,15 millioner kroner. 10. mai og før visning ble den solgt til et Oslo-par. Nilsen ønsker ikke å kommentere salgssummen, men EUB har sjekket registeret og vet at den var 5,5 millioner kroner – 350.000 over prisantydning.

– Det er også gjort en del oppgraderinger i leiligheten etter overtakelse, samt en positiv utvikling i boligmarkedet. Bakgrunnen for prisen her er refferansesalgene som har vært i blokka i 2018. Selgeren hadde opprinnelig planer om utleie av objektet, men referansesalget åpnet døren for et salg, sier Nilsen.

Toppleilighet banet vei

Registeret viser at et annet objekt – riktignok toppleiligheten i samme blokka – ble solgt for 5.850.000 kroner 6. april. Denne ble kjøpt for 4.550.000 kroner i september i 2013.

– Det virker som at leilighetsmarkedet i Sundet igjen er sulteforet i påvente av nye byggetrinn på Rubis. I dette tilfellet var det folk fra Oslo som har sett etter leilighet over en lengre periode som endte som kjøper, sier Aleksander Nilsen.

EUB har vært i kontakt med dem som solgte leiligheten for 4,2 millioner. De ønsker ikke å kommentere saken.

TOrget 15

  • Salgssum 16. april: 4.200.000 kroner.
  • Salgssum 10. mai: 5.500.000 kroner.
  • 4-romsleilighet. Ligger ved Vormas bredd. Bruksarealet er på 98 kvadratmeter.
  • Eiendomsmegler Aleksander Nilsen opplyser at selve salget ble gjennomført cirka 19 måneder i forveien. 
  • Den nye eieren satt likevel kun på eiendommen i 24 dager totalt.

LES OGSÅ: Dæhlie får ja til 14 etasjer i Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.