Det var på en fest i Nannestad i fjor høst at 17-åringen umotivert skal ha slått en annen gutt i ansiktet slik at denne besvimte og ble påført skade på tre tenner. Gutten fikk også hoven nese og kutt i underleppa, noe som førte til både besøk hos legevakt og tannlege.

Trakk anmeldelse

Den fornærmede trakk siden anmeldelsen, og han var heller ikke villig til å forklare seg i retten. Han har opplyst at han ikke har fått varige skader og at tennene har festet seg igjen.

Volden mot læreren ved den videregående skolen fant sted i februar i år. 17-åringen dyttet læreren slik at han holdt på å falle. Gutten dro deretter læreren i armen og ville ha en samtale, men læreren ønsket ikke det med bakgrunn i dårlige erfaringer fra tidligere, tilsvarende samtaler med eleven.

VANSKELIG LIVSSITUASJON

17-åringen var også tiltalt for å ha stjålet fra XXL på Jessheim.

Den tiltalte innrømmet straffskyld og han ble dømt til samfunnsstraff i 45 timer, med en subsidiær fengselsstraff i 45 dager.

Retten la vekt på at gutten ikke var mer enn 16 år dag lovbruddene skjedde, og at ubetinget fengsel derfor ikke var aktuelt. Ved straffeutmålingen ble det lagt noe vekt på at tiltalte er i en vanskelig livssituasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.