Julen i fjor kom tidlig til Rita Fjeld Hovden og frivilligheten. I slutten av november ble det klart at Ullensaker kommune la 13 millioner kroner på bordet for det tidligere administrasjonsbygget til Dampsaga og det gamle pakkhuset vis-à-vis Jessheim stasjon. Jessheim Byutvikling som eide bygningene, bladde opp fem millioner kroner.

– Jeg har ikke ord. Dette er så stort at jeg nesten ikke tror det, jubler Hovden.

– Hva skal skje her?

– Vi kaller det Frivillighetens hus. Altså en arena for alle lag og foreninger. Frivilligsentralen skal administrere det hele og vi flytter kontoret vårt fra Gjestad til pakkhuset, men her skal det være en åpen dør for hele frivilligheten i kommunen, understreker hun.

MØTEPLASS

Gjestad har i en årrekke vært sentrum for det frivillige arbeidet, et arbeid som vokser for hvert eneste år.

– Behovet har vært og er enormt, og vi har vært på jakt etter nye lokaler i 14 år. Siden 2011 har vi hatt disse to byggene i kikkerten. 28. november ble det offisielt at posisjonen i Ullensaker gikk inn for dette. Både ordføreren og Jessheim Byutvikling har bidratt sterkt, sier hun og gleder seg stort over frivillighetens nye møteplass.

– Her kan alle lag møtes. Administrasjonsbygningen er ferdig restaurert i mars, pakkhuset i desember. Julaften 2018 feirer vi i den nye storsalen, smiler hun.

RESTAURERT

Administrasjonsbygningen som var i svært dårlig forfatning, er fullstendig restaurert, bare mindre deler av det opprinnelige er beholdt. Pakkhuset hadde ikke råteskader, så den restaureringen er en betydelig enklere jobb.

– Her blir det en storsal på 150 kvadratmeter, nesten dobbelt av den vi har i dag. I tillegg skal jeg ha kontoret mitt her og det blir toaletter, kjøkken og noen mindre rom. Administrasjonsbygningen har fire kontorer oppe og to rom nede. Endelig får vi nok plass, påpeker Hovden.

VINN-VINN

Hun er Frivilligsentralens ansikt utad, og med en ny arena tror hun på et løft for dette arbeidet.

– Beliggenheten er perfekt, men frivillighet handler om å skape gode møteplasser. Jeg er sikker på at hele det frivillige arbeidet i kommunen styrkes med denne arenaen, og når vi kommer i gang invitere vi alle lag og foreninger til et samarbeidsmøte. Her skal det være et åpent hus på tvers av alle interesser. Dette blir så bra, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.