- Vi har i dag vært ute og pågrepet to personer i Eidsvoll - en mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene, sier politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor torsdag ettermiddag.

- Hva er de pågrepet og mistenkt for?

- Det aktuelle innbruddet i Sundet i går, og en rekke andre forhold som tyverier og narkotika.

- Fant dere tyvegods?

- Ja, vi har funnet deler av det som ble stjålet under innbruddet i går og gjenstander fra andre innbrudd. Det er snakk om flere straffbare forhold i Eidsvoll de siste dagene, sier Sandvold. 

STJÅLET BIL

- Hvem er disse personene?

- De er lokale nyinnflyttede personer med en relativt bred historikk på straffbare forhold, påpeker Sandvold. 

Han forteller også at politiet beslagla en stjålet bil med falske skilter på.

- Den er stjålet i Oslo, men vi vet ennå ikke om det er den samme bilen som ble brukt under tyveriet onsdag morgen. Bilen er nå inne til tekniske undersøkelser. I tillegg skal sporene vi fant i går sammenlignes med funn fra i dag, sier han. 

- Hvordan kom dere over disse personene?

- Dette er et resultat av nysgjerrige betjenter som har gravd og gjort en kjempejobb. Rett og slett godt lokalt etterforskningsarbeid.

- Hva skjer med de to pågrepne nå?

- De sitter nå i arrest, og skal sannsynligvis avhøres i løpet av ettermiddagen og kvelden. Så gjenstår det å se hvilke forhold de blir siktet for eller om de blir løslatt. 

GLEDE

Hos Kokooo Agentur bryter jubelen løs når EUB overbringer nyheten.

- Herregud, nå ble vi glade. Dette betyr så mye for oss. Hadde jeg hatt flere tårer igjen skulle jeg grått av glede, sier Tone Klavenes.

- Det er en utrolig lettelse for oss hvis vi får igjen datautstyret vårt. Det betyr at vi er operative igjen mye raskere, sier Hanne Gustavsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.