De 24 ladepunktene Ullensaker kommune har montert på parkeringsplassen ved skolene på Gystadmarka, kommer i tillegg til de fire på parkeringsplassen ved friidrettsstadionet litt lenger bort og de åtte som er tilgjengelige for publikum etter klokken 16 bak rådhuset.

KRAV

Fra 1. juli i år krever Vegdirektoratet et visst antall ladeplasser på parkeringsanlegg.

– Vi ønsker å legge til rette for flere elbiler, og disse ladestasjonene kan brukes fritt av alle mot litt betaling, sier prosjektleder Tom Runar Lier i Ullensaker kommune.

STADIG FLERE: Ladestasjonene popper opp

Han mener Gystadmarka blir en attraktiv ladeplass.

– Kommunen har tatt et steg videre i miljøkampen og nye krav. Vi håper disse ladeplassene blir et godt tilbud for elbilister i kommunen, som besøkende til forskjellige idrettsarrangementer på Gystadmarka, påpeker prosjektlederen.

FORDELER

Anlegget er utstyrt med en effektstyring som rettferdig fordeler den tilgjengelige strømmen når alle uttakene er i bruk samtidig.

– Dette er en ny og smidig måte å lade på som egner seg godt på parkeringsanlegg der man normalt skal stå parkert en stund, sier han.

Det er DEFA og Bravida Norge på Jessheim som har levert det nye ladeanlegget, hvor alle følger den nyeste standarden med Mode-3 og har Type-2 kontakter.

Uttakene på Gystadmarka er fordelt på maksimalt 7,4 kW til min 3.6 kW. For å bruke ladetjenesten på Jessheim må man være registrert som bruker på denne nettsiden. Betalingen skjer etter hver gang man har avsluttet et ladeforløp.

Nettsiden ladeinorge.no har oversikt over steder det er mulig å lade bilen rundt omkring i Norge. Der er det også mulig å se antall ladestasjoner, om de er opptatt for øyeblikket, hvor de ligger og eventuell pris for bruk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.