Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef hos Gjensidige, opplyser at det de siste fem årene har vært nærmere 800 branner i campingvogner.

– Forsikringsselskapet har gått gjennom statistikk for de siste fem årene, og Gjensidige alene har registrert 175 brannskader med samlede erstatninger for 11 millioner kroner, med et gjennomsnitt på over 60.000 kroner. Sommeren er høysesong for bruk av propangass i campingvogner. Men før du tar anlegget ditt i bruk, er det viktig å kontrollere slanger og annet utstyr, sier Rysstad.

Han minner også om at det er svært viktig for campingplasseiere og den enkelte camper å holde god nok avstand mellom vognene.

– På campingplasser skal det være minst tre meters avstand mellom campingvogner, bobiler og telt. Biler som ikke skal brukes til overnatting kan parkeres i mellomrommet, sier han.

Han påpeker at en avstand på et par meter er ikke nok til å hindre en brann i å spre seg videre.

– Formålet med avstanden er å begrense spredningen av brannen, slik at personer

nær brannen rekker å rømme og eventuelt bidra i slokkearbeidet, sier Rysstad.

Han opplyser at lokale brannvesen fra tid til annen gjør tilsyn på campingplasser for å sikre at reglene overholdes.

– Har du røykvarsler blir du varslet tidlig hvis uhellet er ute. Med et slokkeapparat og et brannteppe øker sjansen for at du klarer å slokke brannen tidlig, enten det brenner hos deg selv eller naboen, sier Rysstad.

LES OGSÅ: Forhindret katastrofal skogbrann i Hurdal

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.