• TO LEILIGHETER IGJEN. Per i dag er det to leiligheter igjen i trinn 2 av Smedhagen Park i Nannestad sentrum.

Første uken i mai starter Moelven ByggModul heisingen av Smedhagen Park, trinn 2, i Nannestad sentrum. I løpet av få dager blir 25 nye leiligheter heist på plass.

– Fordelene med å bygge med moduler er mange. Boligene produseres blant annet i trygge og kontrollerte omgivelser før de heises på plass på bestemmelsesstedet. Dette innebærer at man parallelt kan ferdigstille grunnarbeid på tomten, noe som reduserer byggetiden betraktelig, sier Silje Edman, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Bakke AS.

– I tillegg unngår man problematikk knyttet til vær og fukt da boligene produseres under tak og er tette når de heises på plass. Den siste finishen av bygget gjøres på byggeplassen før boligene overleveres sine nye eiere, utdyper Edman.

Hun forteller at boligkjøperne på Smedhagen Park kommer fra flere steder.

I sentrum av Nannestad

– I tillegg til en stor andel lokale kjøpere, ser vi at prosjektet har vært attraktivt også «utenbys». Blant annet har vi kjøpere fra både Vinterbro og Fornebu utenfor Oslo. Mange ser nok muligheter i å investere i en bolig som ligger så nær Norges hovedflyplass Gardermoen, som både er og vil bli en stor arbeidsplass i årene som kommer. At det også er mulig å søke om gunstig Husbankfinansiering, med de fordelene det har i forhold til lav og fast rente, har tydelig slått an, forteller Edman.

Plan- og utviklingsutvalget i Nannestad kommune vedtok i februar å legge områdereguleringsplanen for Nannestad sentrum ut til høring og offentlig ettersyn. Høringsfristen utløp 10. april. Hensikten med planen er, ifølge Nannestad kommune, å legge til rette for at sentrum utvikles som et attraktivt tettsted for boliger, handel, næring, kollektivknutepunkt og kommunesenter. Planen tar blant annet sikte på å redusere den bilbaserte handelslekkasjen. I tillegg skal det legges til rette for møteplasser og kulturtilbud. Prosjektet Smedhagen Park ligger midt i smørøyet av sentrum.

Ferdigstilt i tredje kvartal

Per i dag er det to leiligheter igjen i trinn 2.

– Det er med andre ord mange spente kjøpere som nå venter på sin nye bolig, sier Edman.

Trinn 2 forventes ferdigstilt og innflyttingsklart fra 3. kvartal i 2017. Det er Nannestad Eiendom Utvikling AS som er utbygger. Dette eies av Bakke AS og Fundamentgruppen AS.

LES OGSÅ: Vil båndlegge dyrket mark i Nannestad sentrum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.