300 mennesker møtte opp og var med på å danne en perfekt ramme for den spennende åpningen av banevokterboligen på Morskogen. Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp) sto for den offisielle åpningen. Mange valgte å følge Mjøstråkk. Det var fullt mulig å parkere bilen og sykle fra Stange stasjon, Tangen stasjon, Espa og Langset skole. Vokterboligen ligger fantastisk til med en nydelig panoramautsikt over Mjøsa på den ene siden. På den andre er det sykkelvei (nasjonal sykkelrute 7) i det nedlagte jernbanesporet. Vokterboligen er i god stand og eies av Miljødirektoratet og forvaltes av Eidsvoll kommune. Hamar og Hedemarken Turistforening, sammen med Eidsvoll turlag, har ansvar for drift og oppfølging av hytta i sesongen.

Denne sommeren har 18,5 kilometer ny Mjøstråkk fra Minnesund og nordover til Espa gjort denne sykkelturen til noe helt «nytt».

Vokterboligen vil være en ubetjent DNT-hytte og kunne låses opp med DNTs standardnøkkel. Det vil også være mulighet for å overnatte der for turister og andre som måtte ønske å være i området noen timer ekstra.

LES OGSÅ: - Legg asfalt på Vormtråkk og Mjøstråkk, og enda flere vil bruke det

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.