Anlegget i Eidsvoll sentrum ble offisielt åpnet av fylkesordfører Nils Aage Jegstad tirsdag, i nærvær av representanter fra eier, Eidsvoll kommune, Vilberg skole, utbyggere, initiativtakere og leverandører.

KUNDER

Fra varmesentralen ved Finsbråtens pølsefabrikk er det lagt 2,4 kilometer rør.

Flere store bygg og institusjoner er tilknyttet anlegget.

Rådhuset i Eidsvoll, Panorama-bygget, «Lensmannsgården», Eidsvold Blad-bygget, bankbygget, Eidsvoll videregående skole, Vilberg skole, Vilberg ungdomsskole, Eidsvollhallen og Vilberg helsetun.

500 ENEBOLIGER

Anlegget har kostet mellom 35 og 40 millioner kroner.

Det er i hovedsak flisfyrt. Mellom 80 og 90 prosent av energien skal hentes fra ren skogsflis som kommer i to trailerlass i uka.

Kun i de kaldeste periodene må det tilleggsfyres med olje. Totalt kan anlegget produsere energi tilsvarende forbruket i 500 eneboliger.

FOREGANGSTILTAK

– Dette handler om å investere for framtida, som fylkesordfører Nils Aage Jegstad sa i sin tale.

– Dette er et foregangstiltak, og Eidsvoll ønsker å være en grønn kommune, uttalte varaordfører Bjørn Erik Hjorth som takket initiativtakerne og bidragsyterne til fjernvarmeanlegget.

SKOLEBIDRAG

Sjetteklassingene ved Vilberg skole underholdte under seremonien og presenterte en flott modell av fjernvarmeanlegget. Både underholdningen og modellen høstet bifall fra de frammøtte.

– Vi har jobbet med dette siden jul og har lært veldig mye om fjernvarme, forteller sjetteklassingene.

Takken for engasjementet var blomster og en sjekk på 15.000 kroner fra Akershus Energi.

– Vi mener der er viktig å satse på realfagene. Derfor har vi gitt bidraget til matematikk- og naturfagundervisningen på sjette - og sjuende klassetrinn, forteller informasjonsrådgiver Hanne Aglen i Akershus Energi.

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.