De 32 bilforhandlerne i morselskapet Automobilgruppen har i mange år hatt flere navn på sine forhandlere i Norge. Mobile Jessheim er vår lokale variant, andre steder har det for eksempel vært Auto Elite og Moss Bilsenter. Den epoken er over, fra 15. januar heter alt Mobile.

SELVSTENDIGE

– Hver enkelt forhandler er fortsatt selvstendige firmaer, men når vi nå er samlet under en felles paraply vil det gi en helt annen synlighet, sier daglig leder Martin Vestreng hos Mobile Jessheim.

Han er overbevist om at å gi en av landets største forhandlerkjeder ett felles ansikt utad vil styrke bilforretningene.

LES OGSÅ: Elbilen som forsvant

– Vi får mange flere strenger å spille på og kan yte bedre service til kundene på alle nivåer. Det igjen håper vi vil gi dem en større trygghet når de kjøper bil, påpeker han.

– Hvordan da?

– For eksempel er det totalt 850 ansatte i dette konsernet. Det betyr mange flinke folk som har vært med i mange år, og det kommer vi selvsagt til å trekke veksler på. I årene som kommer vil vi utvikle oss som en enhet, og så langt jeg kan se blir det bare plusser i boka, sier han.

MANGE BILMERKER

Mobile er autorisert forhandler av ti ulike bilmerker uten å importere noen, forhandleren i Bilbyen på Jessheim konsentrerer seg om Opel og Mazda.

– Vi solgte rundt 600 nye og brukte biler i fjor og hadde en omsetning på 130 millioner kroner. Flere av kundene våre har vært med oss i mange år, noen av dem har kjøpt både 20 og 30 biler her. Det betyr at vi har gjort noe riktig, og da er det viktig for både oss og dem at vi fortsatt kan yte den servicen de trenger. Det er like viktig for oss å beholde dem som å betjene de som kommer for å kjøpe sin første bil. Under den nye paraplyen får vi mer kompetanse som alle kommer til å nyte godt av. Dessuten blir jo synligheten i markedet mye bedre nå, påpeker Vestreng.

LANG HISTORIE

Automobilgruppen er bygd opp av eier Ole Grangaard som begynte sin karriere i familiens bensinstasjon i Nore og Uvdal. Deretter har det gått bare en vei for ham og gjennom årene kjøpte han flere forhandlere i Norge som ofte beholdt sitt gamle navn. Grangaard kom til Jessheim i 2011 da han kjøpte konkursboet etter Chrico Bil som ble drevet av Wolter L. Oord og Cato Strømberg. De kjøpte selskapet i 2009.

I 2016 omsatte konsernet bak Mobile for rundt 3,5 milliarder kroner, noe som i 2017 steg til rundt 4 milliarder kroner.

Hovedkontoret til konsernet Mobile ligger på Billingstad i Asker kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.