– Vi er i mål med omstillingsprosessen, og oppsigelsene er sendt til 36 ansatte. 26 av dem er sykepleiere, sier kommunikasjonssjef Martin Steen i LHL.

– I tillegg har vi løst de resterende kuttene gjennom naturlig avgang, ikke fylle ledige stillinger, i tillegg til omplassering, sier han.

Steen beskriver en krevende situasjon.

– Men prosessen har vært ryddig og løsningsorientert med godt samarbeid med fagforeningene og de ansatte, sier Steen.

MINDRE BEHOV

Årsaken til nedbemanningen på LHL-sykehuset er at behovet for åpen hjertekirurgi i Norge har sunket, og at det offentlige klarer å ta de fleste selv. En stund var det snakk om at 50 sykepleiere måtte gå, men da oppsigelsesbrevet ble sendt 26. juni sto 26 av dem på lista. I tillegg har administrasjonen, leger, fysioterapeuter, psykologer og andre blitt rammet.

– De fleste sykepleierne som må gå er relativt nyansatte, men noen har vært med en god stund. Heldigvis ble færre enn fryktet oppsagt, sier Einar Cyvin som er sykepleier og hovedverneombud på LHL-sykehuset. 

FLINKE FOLK

– Hva skjer med de oppsagte, kan andre sykehus være interessert i å ansette noen av dem?

– Ifølge ledelsen har de fått henvendelser fra andre sykehus og kommuner i regionen, så muligheten er der. De ansatte her er blant de beste i Europa, påpeker han. 

Cyvin forteller om en trykket stemning på huset i disse dager.

– Folk er oppgitt, for det har vært en veldig tøff periode. Det er godt vi går inn i ferien slik at de får ro og noe annet å tenke på. 

– Hva med deg?

– Jeg ble omplassert i sykehuset og gikk fra kirurgisk avdeling til rehabilitering. sier Cyvin. 

ØVERST PÅ LISTA

– Selv om operasjonsbehovet har sunket, blir mange fortsatt syke. Kan det bli nyansettelser på LHL-sykehuset etter hvert?

– Definitivt. Her er det mange baller i lufta, selv om de foreløpig er usikre. Vi har allerede begynt med ortopedi, og det kan bli noe nytt med gastro. 

– Betyr det at ved eventuelle nyansettelser så kan noen av de oppsagte komme tilbake?

– Ja, de står øverst på lista til ledige stillinger. Hvis de vil tilbake er de hjertelig velkomne, men det spørs om de vil hvis de har fått fast jobb andre steder, sier Cyvin. 

– Er det slutt på åpen hjertekirurgi her nå?

– Nei, vi utfører noen operasjoner fortsatt. Faren er at hvis køen på Ullevål og Rikshospitalet blir for lang og de trenger hjelp fra oss, har vi da nok kompetanse til å ta dem hit. 

– Har arbeidsgiver opptrådt skikkelig i prosessen?

– Ja, de har vært veldig ryddige og profesjonelle. Det er et stort pluss i en ellers trist situasjonen, sier Cyvin.

– Kan det bli flere oppsigelser?

– Det er umulig å svare på, men tanken bak var å gjøre det skikkelig en gang for alle for å slippe en runde til. 

– Men LHL-sykehuset her består?

– Ja, og jeg har tro på fremtiden, sier Einar Cyvin. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.