42-åringen fra Nannestad innrømmet skyld i storparten av den 222 punkt lange tiltalen da han møtte i Oslo tingrett tiltalt for identitetstyveri og bedrageri.

STJÅLET FRA POSTKASSER

Mange av de 32 bank- og kredittkortene mannen er tiltalt for å ha tilegnet seg på uredelig vis, har han stjålet fra postkasser. Han fulgte med på postleveringen etter å ha stjålet kortene. Da PIN-kodene kom i eget brev, stjal han disse også.

Kortene skal mannen ha brukt til å både ta ut penger fra minibanker og til å handle med. Enkelte har han også brukt til spille på nettet.

Den tiltalte har også produsert falske dokumenter og bankkort med sitt eget bilde på og brukt disse for å få ut varer og kontanter.

Misbruket varierer fra 20 kroner og oppover til flere tusen kroner, og svindelen har foregått over ett år fra desember 2014 til januar 2015.

- Jeg hadde en plan om å få ut penger hos Mr. Green, et nettkasino, og overføre til egen konto og eventuelt ta ut i kontanter, sier tiltalte i retten.

SAMARBEID MELLOM POLITIDISTRIKT

Det hele begynte å rakne da han sjekket inn på hotell i august 2014. Da fattet personalet mistanke til gjesten. De fant flere kort på tiltales rom og tok kontakt med politiet. Noe senere ble han stoppet av betjeningen i en Kiwi-forretning i Oslo da han benyttet et stjålet MasterCard. Da hadde han flere bankkort i lomma. Etterforskning ble satt i gang og etter hvert ble det avdekket at mannen ble etterforsket for lignende forhold i andre politidistrikt, blant annet på Romerike. Det ble innledet en samarbeid mellom distriktene og det har resultert i den omfattende tiltalebeslutningen som nå foreligger.

Mannen ble pågrepet i januar i fjor. Han har sittet varetektsfengslet siden, og møtte derfor med to politibetjenter ved sin side i retten.

Nannestadkaren har en noe sviktende hukommelse på flere punkter, og dette sier han skyldes et omfattende narkotikamisbruk i den tiden han bedrev identitetstyveri og bedrageri. Han er også tiltalt for flere tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand.

TI DAGER

Det er politiadvokat Erik T. Hansen som fører aktoratet, mens advokat Joar Berg Henjum er mannens forsvarer.

I retten fortalte han at han var ugift, uten fast arbeid og uformuende.

Det er varslet over 50 vitner i saken og det er avsatt ti dager til forhandlingene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.