- Disse må vi få oversikt over og se på i forhold til det opprinnelige kontraktsgrunnlaget, sa rådmann Knut Haugestad da han tirsdag kveld orienterte formannskapet om granskingen av de store overskridelsen på anlegget.
Til nå er overskridelsen på 50 millioner kroner, og rådmannen kan ikke engang garantere for at det ikke blir mer.
Anlegget som skulle ha stått ferdig i mai i fjor, blir tidligst ferdig i løpet av denne høsten.

MANGE FEIL

Som tidligere meddelt i EUB har kommunen engasjert Svendby Bygg Consult AS til å foreta en ekstern gjennomgang av hele byggeprosessen.
- Det er ingen vil om at det har skjedd mange feil. De første skjedde allerede før man startet byggingen. Det var allerede forsinkelser da spaden ble satt i jord i 2013, uttalte rådmannen.

GRANSKING

Det var formannskapet som ba om en utfyllende rapport da den store overskridelsen ble kjent. Målet var i få rapporten ferdig til første møte etter ferien, men siden denne saken er så kompleks, kommer ikke rapporten før seinere i høst.
- Hele prosjektet må gjennomgås på en ordentlig måte. Vi kan gjøre oss noen tanker, men det er grunn til å være varsom med spekulasjoner, sa rådmann Haugestad.

MANGLENDE INFORMASJON

Alle politikerne understreket alvoret i denne saken og påtalte manglende kommunikasjons og informasjon fra administrasjonens side.
- Dette er en alvorlig sak, og det er viktig å få rede på kommunikasjonen mellom administrasjonen og politikerne, sa Terje Tønnessen (Frp).
Terje Teslo (Sp) var enig.
- Vi er avhengig av å ha sakspapirer, og da må vi få vite noe, sa han. Men han ville ikke uten videre gå med på at det var «så galt» med konsulenthonorar på over 22 millioner kroner, som påpekt i EUB tirsdag.
- Uansett rutiner kreves det at de som sitter på informasjon, sier noe. Ingen har sagt fra om overskridelsene, påpekte ordfører Einar Madsen (Ap).

ANSVARET, MEN IKKE SKYLDA

- Ansvaret ligger hos oss politikere, men det er dermed ikke sagt at det er vi som har skylda. Jeg håper at det er uryddighet og udugelighet og ikke korrupsjon som er årsaken til merkostnadene, uttalte Hans Arvid Øberg (Ap).
- En forferdelig trist sak, i verste fall en skandale, uttalte Tord Langmoen (KrF).
- Vi var på befaring to-tre ganger og fikk inntrykk av at alt var fryd og gammen, uttalte Rune Storsve (H) som sitter i utvalget for næring, plan og miljø.
- Denne saken må vi ta lærdom av, konkluderte Terje Tønnessen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.