• FORNØYD: Frode Jahren, generalsekretær i LHL. Arkivfoto: Marit Lunddal Løken.

– Fredager er normalt ganske bra, men denne er ekstra god. Vi legger ikke skjul på det, sier LHLs generalsekretær Frode Jahren til EUB.

Vi treffer han på telefon like etter et møte med Cathrine M. Lofthus, som er administrerende direktør i Helse Sør-Øst. LHL har protestert kraftig mot det de mener er et forsøk på å legge ned Feiringklinikken, og dermed fjerne én femtedel av hjertetilbudet i Norge fra neste år. Dette ville i så fall betydd at LHL ikke hadde fått videreført sitt hjertetilbud ved det nye sykehuset på Jessheim.

LES OGSÅ300 arbeidsplasser og nytt LHL-sykehus i fare

REISER PÅ ALLMØTE

Møtet mellom LHL og Helse Sør-Øst startet klokka 12.30 i Oslo. EUB har akkurat snakket med en strålende fornøyd generalsekretær Frode Jahren.

– Vi har opplevd betydelig støtte fra offentligheten, blant annet fra pasienter, pårørende og politikere. Vi opplever at det har vært en viktig bidragsyter til at vi nå sitter med dette resultatet.

– Hva gjør deg trygg på at det nye sykehuset nå vil bestå?

– Vi måtte få klar beskjed om at klinikken skal videreføres. At vi skal ha stabile og forutsigbare rammebetingelser. Det har vi nå fått. Dette var ikke et forhandlingsmøte på volum og pris. Men vi har fått en overordnet avklaring på at vi skal videreføres og at det skal være en stabilitet i fortsettelsen, sier Jahren.

Helse Sør-Øst bekrefter at LHLs hjertesenter skal videreføres i henhold til gjeldende rammeavtale med stabile og forutsigbare rammebetingelser.

- I det videre samarbeidet skal det vurderes ulike samarbeidsmodeller mellom LHL som ideell aktør og Helse Sør-Øst for å sikre et godt tilbud til hjertepasientene. De årlige ytelsesforhandlingene skal avklare volum, pris og øvrige forhold for kommende år, heter det i en melding.

- Det er akkurat dette vi har ønsket oss. Jeg vil rose Cathrine Lofthus for dagens møte og hennes jobb for å få dette i havn. Det fortjener hun virkelig, sier Jahren.

15.00 har han kalt inn de ansatte til et allmøte på Feiringklinikken. Der vil de få det svært gledelige budskapet, som garantert blir mottatt som en strålende beskjed inn i helga. 300 arbeidsplasser er reddet.

– Dette er det eneste riktige å gjøre, og noe som er basert på sunn fornuft. Dette er en viktig klargjøring for sykehuset. Det nye sykehuset blir ultramoderne, og vil tilføre pasientene et bedre behandlingsgrunnlag. Dette er en gledens dag for alle involverte, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp).

Han har selv engasjert seg kraftig i saken, blant annet inn mot Helsedepartementet.

– Jeg har brukt alle de kontaktpunktene jeg har, sier Staahle.

At Feiringklinikkens framtid engasjerer, er det liten tvil om. 13.000 personer har siden tirsdag signert aksjonen «Bevar Feiringklinikken og Norges hjertetilbud! 260.000 mennesker har fulgt saken via LHL sine Facebook-sider denne uken.

LES OGSÅHjertetrøbbel for LHL - igjen

Fakta Feiringklinikken

  • LHL-klinikkene Feiring er spesialsykehuset for utredning, behandling og rehabilitering av voksne hjertesyke.
  • Har siden oppstarten i 1989 gjennomført over 70.000 hjerteundersøkelser og drøyt 50.000 hjertebehandlinger.
  • I 2018 skal de etter planen flytte til det nye sykehuset LHL skal leie på Jessheim, med 28.500 kvadratmeter, 450–500 LHL-ansatte og en samlet investering på 1,4 milliarder kroner.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.