Eiendomsselskapet Stima på Strømmen kjøpte i fjor Forsvarets radiostasjon for 13,2 millioner kroner. Nå vil de bygge opp mot 60 boliger der.

SMÅHUS

- Vi ser for oss småhusbebyggelse som rekkehus, leiligheter og firemannsboliger. Vi vil prioritere at den skal harmonere med eksisterende bebyggelse, sier Stian Magelssen til rb.no.

Han mener eiendommen på 26 mål egner seg godt til boliger.

- Det er tog og buss rett i nærheten, og barnehage og skole på den andre siden av vegen, sier han og håper kommunestyret tar saken under rulleringen av kommuneplanen i august.

VERNET

Den militære eiendommen et steinkast vest for Kløftahallen, er delvis vernet.

- Kasernen og vaktmesterboligen blir satt i stand, vannbunkeren og radiostasjonen blir bevart. Resten er tenkt revet, sier Magelssen. Stima AS omsatte for 33,5 millioner kroner i 2013.

Radiostasjonen ble bygd av tyskerne i 1943 og var hovedradiostasjon for okkupasjonsstyrkene i Sør-Norge under andre verdenskrig. Etter krigen fortsatte Televerket radiovirksomhet her fram til 1950, da Hærens samband overtok stasjonen og foretok moderniseringer. Stasjonen var i drift fram til 2007 men deretter fjernstyrt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.