Nannestad Jeger- og Fiskerforening (NJFF), inviterte lørdag formiddag til fiskeslipp i tjernene ved Romeriksåsen.

- Vi hjelper jo naturen litt. Ørreten fanges i gytemodus om høsten, så klekkes de i et klekkeri der de bor beskytta fram til de slippes her, forklarer leder av Fiskestellutvalget, Atle Wenger.

Han er godt fornøyd med at så mange kom og hjalp til med utslippet.

- Det pleier å være ganske godt oppmøte på aktiviteter som det her, Folk synes det er moro å se på fiskene og slippe dem ut i vannet, sier han.

PASSER FOR ALLE

Det var med folk i alle aldere under årets fiskeslipp. Pål Andersen fra Villmarksklubben, og Bjørn Nygård fra Nannestad JFF Ung, var klare på at dette var en aktivitet som passer for alle aldere.

- Her er det ikke noe prestasjonsjag, så dette er et lavterskeltilbud som bare skal være moro, forklarer de to.

LES OGSÅ: Her slipes 500 ørreter fri

MANGE VANN

Det var mange ulike vann som skulle fylles opp med ørret, og så snart posene var fylt opp med vann og fisk bar det av sted til de ulike tjernene.

- Det er naturlig at barna tar de vannene som ligger nærmest. De er på ingen måte noe dårligere enn de andre, og disse er faktisk veldig populære fiskeplasser, sier Andersen.

KULT Å SE PÅ

Mats Ivar Nygård (15) er medlem av ungdomsgruppa. Han synes det er kult å se at fisken svømmer av gårde.

- Den fisken vi slapp ut her skal ligge noen år og bli mye større før de slippes ut, forteller han.

ULIK STØRRELSE

Det var nemlig ikke alle som ble sluppet med en gang. 150 ble satt ut i anlegget til Bror Lunde, og skal være der fram til september. Fiskene hadde mange ulike størrelser, og selv om de fleste var to og tre-simringer, ble det også sluppet ut noen eldre fisker der vekta lå på tre kilo.

Slippet var åpent for alle som ønsket å være med, og flere deltok for første gang.

- Så langt har det vært veldig artig. Dette er den første gangen jeg gjør noe tilsvarende. Derfor er jeg nok ganske uvitende foreløpig, forklarer Harald Liom.

Han er nyinnflytta til bygda, og syntes at dette virket som en spennende aktivitet.

LES OGSÅ: Avsluttet med førstehjelpskurs

MORO

Skjalg (8) og Gard (6) Reitan Stensrud var to av dem som skulle slippe ut fisk i Dalsvatnet. Gutta gledet seg til å slippe ut fisken, og se på at den svømte av gårde i sitt nye hjem.

De var imidlertid ikke de eneste som ble fascinert av fiskene.

- Det er godt å komme seg ut av byen, og være ute i naturen. Dette er en aktivitet som er morsom for gutta, forklarer Håkon Andresen.

Han hadde med seg sønnene Halvor (2), og Kasper (4), som begge fulgte ivrig med da sekken ble fylt med fisk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.