Hotellkonsernet Flying Elephant som eier blant annet First Hotels, har ikke glemt Jessheim. Nylig søkte eiendomsselskapet deres, Host Hoteleiendom, om rammetillatelse for å bygge et hotell på over 22.000 kvadratmeter med 500 rom og parkeringskjeller i Romsaas Allé.

HUSKER DU: Ville bygge skyskraper - fikk nei

– Bygningen består av to klosser som er bygget sammen. Hver kloss består av fem etasjer med fellesarealer i første, mens 2–5 er hotellrom. I hvert bygg er et atrium i midten fra plan 1–5 med glasstak, og byggherre ønsker å se på muligheten for solceller på tak og fasade, heter det i Skanskas energiinformasjon.

BYGGESTART I 2019

– Vi har god dialog med politikerne og ligger godt an i løypa. Hvis alt går etter planen blir det byggestart i første kvartal 2019 og åpning i 2021, sier kommunikasjonsdirektør Erlend Ellingsen i Flying Elephant og understreker at hotellet også blir et tilbud til Jessheims befolkning.

– Tradisjonelt handler hoteller om å gå inn i resepsjonen og opp på rommet. Vi ønsker et helt annet spill med de sosiale områdene som bar, restaurant, treningsrom og andre tilbud. Lokalbefolkningen er absolutt velkomne hit, og vi vil ha en rekke tilbud vi håper de vil benytte, påpeker han.

– Hva er forskjellen på deres hotell og de ved flyplassen?

– Mange av våre gjester kommer fra eller skal via Gardermoen. Der er det bare to hoteller hvor gjestene kan gå fra hotellet til terminalen, fra alle de andre må de ta buss eller andre transportmidler. Om transporten tar fem eller ti minutter spiller derfor ingen rolle. Så den store forskjellen er at hos oss får gjestene flere aktivitets- og spisetilbud, i tillegg til tilbudene i Jessheim. Som det første hotellet i Jessheim vil vi også bli et godt alternativ til næringslivets behov, sier Ellingsen.

– Er dette et stort hotell?

– Ja, 500 rom er ganske stort.

- Hvordan blir rommene?

– Foruten famile- og handikaprom, tenker vi arealeffektive rom uten for mye dødplass. Vi optimaliserer rommene med smarte løsninger, får høy kvalitet på interiør, seng, internettkobling, dusj og liknende. Dessuten satser vi stort på fellesarealer og utfordrer den tradisjonelle hotellopplevelsen hvor gjestene tilbringer nesten all tid på hotellrommene. Vi tenker på samspillet mellom rommet og fellesarealene som en enhet.

– Et moderne hotell, med andre ord?

– Ja. Bransjen er i stor endring, og mange muligheter er ikke benyttet før. Men det gjør vi her.

– Hva vil herligheten koste?

– Det er vanskelig å tallfeste nå, men vi overstiger lett milliarden, sier Ellingsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.