Det er nå gjennomført en anbudskonkurranse, hvor Veidekke med Smedby AS er innstilt som beste tilbyder. Anbudene spriket fra 251 millioner kroner til 287 millioner kroner for å sette opp bygget.

– Rådmannen er tilfreds med at man mottok tre tilbud, dette sikret en god reell konkurranse i forhandlingene. Valg av tilbyder skulle skje basert på det beste forholdet mellom kostnad og kvalitet, der pris teller 60 % og kvalitet 40 %, skriver rådmannen i sitt saksframlegg til formannskapet i Ullensaker.

Stålbasseng og sklier

I tillegg til tilbudssummene i anbudene kommer byggherrens kostnader, usikkerhetsmarginer, gebyrer og en rekke opsjoner de har bedt om pris på. Disse opsjonene er på til sammen 30,9 millioner på alt fra hev/senk-bunn i opplæringsbasseng, stålbasseng, sklier, boblebenk, egenproduksjon av klor og UV-behandling av vanninntak.

«Disse vurderes å være avgjørende enten for god brukeropplevelse, å gjøre anlegget mer attraktivt med potensial for økte besøkstall og av driftshensyn», står det i rådmannens saksframlegg.

Styret i Ullensaker svømmehall KF anbefaler at alle opsjonene utløses, noe rådmannen støtter. Unntaket er boblebad og klatrevegg hvor rådmannen understreker at det kreves en avklaring, slik at disse ikke endrer anleggets karakter av å være en svømmehall.

Trenger mer penger

På bakgrunn av prisene fra anbudskonkurransen og opsjonene må budsjettrammen økes.

Styret i Ullensaker Svømmehall KF anbefaler at denne økes til 363 mill., en økning på 71,1 millioner kroner – noe som støttes av rådmann Rune Hallingstad.

Økningen av budsjettrammen innebærer også en økning i årlige finanskostnader på i overkant av 4 millioner kroner.

– Krevende investeringer

– Rådmannen vil understreke at han finner kommunens samlede investeringsnivå krevende, men at administrasjonen forholder seg til tidligere kommunestyrevedtak om at det skal bygges svømmehall. Rådmannen slutter seg derfor til styrets innstilling om å øke budsjettrammen for bygging av Ullensaker svømmehall til 363 millioner, skriver Rune Hallingstad i saksframlegget.

Formannskapet behandlet saken bak lukkede dører tirsdag denne uken, og saken skal igjen opp i formannskapet 4. september og i kommunestyret 11. september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.