Knut Kopperud (73) trapper ikke akkurat ned på aktiviteten i pensjonisttilværelsen.

- På de beste dagene kan jeg selge over 100 hamburgere og ha 700-800 innslag på kassa. 17. mai er normalt den mest innbringende dagen. Da kan omsetningen passere 30.000 kroner, sier Kopperud.

Flere kunder svinger innom Kopperud Kiosk & Gatekjøkken på Dal i Eidsvoll når EUB er innom. Grethe Borgvang fra Jessheim sikrer seg én av hamburgerne Knut Kopperud er blitt så kjent for.

- Han har jobbet her i alle år, og har uten tvil Eidsvolls beste hamburger. Det hender at jeg svinger innom her når jeg er i området. Jeg er imponert over at han har orket å holde på i alle disse årene, sier Borgvang.

Begynte for 47 år siden

Knut Kopperud smiler når han tenker på alle årene som er gått. I begynnelsen var han en del av bensinstasjonsdriften på den samme tomta. Fra 1968 jobbet han både som driver av kiosken og bensinstasjonen.

- Bensinstasjonen ble avviklet rundt årtusenskiftet, men kiosken har jeg ingen planer om å legge ned.

- Går det bra økonomisk?

- Ja. Det skyldes godt besøk av kunder, og at jeg er den eneste som jobber her. Det er blitt sånn her i landet. Du må stå på selv om du skal drive en liten butikk. Hvis ikke blir det ikke lønnsomt lenger.

- Du har lange arbeidsdager?

- Ja, det kan du si. Jeg jobber fra 10 til 22 sju dager i uka. Jeg er alene og har ingen andre å ta hensyn til. Da er det like greit å være her som å sitte hjemme alene i en stol i stua, svarer Kopperud.

Endret seg mye

Da han startet opp på 1960-tallet var det større næringsaktivitet i området.

- Det var bakeri, samvirkelag, kafeteria, bensinstasjon, restaurant og hotell. Jeg tror faktisk det var fire dagligvareforretninger. Nå er alt sammen borte. Det er egentlig litt vemodig å tenke på. Det er bare denne kiosken igjen her.

For ordens skyld til slutt: Knut sier at han holder stengt første juledag hvert år.

- Men de 364 andre dagene i året holder jeg åpent fra 10 til 22, smiler 73-åringen.

LES OGSÅ: Nå skal den langsiktige planen legges

LES OGSÅ: - Vi må slutte enten-eller-krangelen mellom Råholt og Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.