82 av passasjerene fikk gebyr på 1.500 kroner. Samtidig brukte samtlige 284 bussjåfører bilbelte.

– Folk har blitt flinkere til å bruke belte i buss. Bilbelte redder liv, og vi vil at det skal bli like naturlig å bruke det i buss som i bil, sier Karin Kristiane Høistad i Statens vegvesen, Region øst.

KJØRTE AV VEIEN: - Vi takker bilbeltet for at det gikk bra

– Bussulykkene er få, men sitter du uten belte i en ulykke, risikerer du ikke bare å bli skadet selv. Du kan også treffe andre passasjerer med en voldsom kraft, sier Høistad. Norge er på verdenstoppen når det gjelder bruk av belte i bil, mye takket være målrettet arbeid med kampanjer og kontroller i mange år.

- Det er gledelig å se at flere bruker belte i buss etter at vi startet kampanjen i 2015. Mer informasjon, kontroller og muligheten for å få gebyr skal hjelpe folk til å la det bli ene god vane å bruke belte i buss, sier Høistad.

LES OGSÅ: Fortsatt lov å stå i busser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.