Den 92 år gamle sykehjemspasienten på Vilberg helsetun ble med hjem til sin 87 år gamle svenske venn utenfor Stockholm. Tilbake på parkeringsplassen utenfor sykehjemmet fant betjeningen bare rullatoren hennes.

EN RØRENDE KJÆRLIGHETSHISTORIE

- Dette er egentlig en rørende kjærlighetshistorie, sier sykehjemsbestyrer Janka Holstad.

- Tenk å kunne dra på kjærlighetsferie når man har passert 90 år. Dama gjorde absolutt ikke noe ulovlig, men det skapte litt uro hos oss siden hun ikke meldte fra at hun dro. Jeg har aldri vært borti noe liknende, kommenterer Holstad.

- Heller ikke hennes pårørende visste at hun skulle dra, legger hun til.

LES OGSÅ: Debuterte i rullator­klassen

LANGVARIG FORHOLD

Den tydeligvis spreke 92-åringen har i lang tid hatt et vennskapelig forhold til den fem år yngre svenske mannen. Han skal en rekke ganger har kjørt bil den lange vegen fra Stockholm til Eidsvoll for å besøke henne.

- Forholdet startet lenge før hun fikk plass på sykehjemmet hos oss, forteller Janka Holstad.

VARSLET POLITIET

Forrige fredag fikk dama igjen besøk, og denne gangen ble hun med vennen tilbake til hans hjem utenfor Stockholm.

- Vi visste i utgangspunktet ikke hvor hun var, og i tilfeller der pasienter blir borte, varsler vi alltid politiet, så også denne gangen, forteller Holstad.

LES OGSÅ: - Å være ensom er like farlig som å røyke

HAR HATT KONTAKT

Det ble raskt avklart at dama hadde blitt med sin svenske venn, og at hun sjøl ønsket det.

- Svensk politi har også avklart forholdet, og vi har vært i dialog med henne hele tida. De pårørende er også varslet. Dama er ikke akutt avhengig av medisiner, og hun har det bra, fastslår Holstad.

- INGEN ØNSKET SITUASJON

- Vi var ikke klar over at hun hadde planlagte ferie. Kanskje var det ikke så veldig planlagt, heller.

- Slikt som dette er ikke noen ønsket situasjon for oss, men hun er absolutt i sin fulle rett. Hun er på ingen måte fratatt noen myndighet eller rettigheter, påpeker sykehjemsbestyreren.

TILBAKE ETTER TO UKER

Den 92 år gamle dama har nå oppholdt seg i Sverige i halvannen uke.

- Vi regner med at hun kommer tilbake til oss til helga, sier sykehjemsbestyrer Janka Holstad.

LES OGSÅ: Margit (90) på gratis-spa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.