Politikerne i kommunestyret i Ullensaker skulle diskutere om kommunen skal kjøpe bygget der voksenopplæringa har lokaler i dag. Men før noen fikk sagt et eneste ord, gikk Fremskrittspartiets Ståle Lien Hansen på talerstolen og foreslo å sende saken tilbake til administrasjonen for å få en full, ny gjennomgang av hvordan voksenopplæringa er organisert.

FULLT KAOS

Dermed brøt uroen løs. For forslaget innhold ikke bare en ny gjennomgang av andre alternative lokaliteter, men ville også åpnet for å flytte institusjonen ut av Ullensaker.

– Det er naturlig å vurdere alle forhold rundt voksenopplæringa hvis vi først skal gjøre en full gjennomgang. Det kan være bedre alternativer enn at det er midt i Jessheim sentrum og i Ullensaker, argumenterte Ståle Lien Hansen, men oppnådde ikke annet enn å hisse på seg meningsmotstandere. Opposisjonen gikk nemlig ikke med å på stemme over et forslag som i tolvte time snudde opp ned på hele saken som lå på bordet, og som ingen hadde forberedt seg på. Også enkelte på posisjonens side ble overrasket av forslaget.

– VELDIG PROBLEMATISK

Janka Holstad, gruppeleder i Ullensaker Arbeiderparti, støtter en gjennomgang av hvordan voksenopplæringa er organisert, men vil ikke høre om å flytte tilbudet ut av Ullensaker.

– Vi har diskutert å kjøpe et bygg i Jessheim sentrum for å gi voksenopplæringa større plass. Så kommer Fremskrittspartiet i tolvte time med et forslag om noe helt annet, og åpner for å flytte alt ut av Ullensaker. Det er problematisk, for det er mange som ikke har fått være med på diskusjonen, sier Janka Holstad, og peker på at det ikke har kommet et ord om dette verken i hovedutvalgene eller i formannskapet.

– Det er vel og bra å finne de beste og rimeligste løsningene. Men vi må huske at for dem som er elever på voksenopplæringa har det en verdi i seg selv at dette tilbudet er i sentrum av Jessheim. Det er også sånn at Ullensaker har opparbeidet seg spisskompetanse på dette feltet, og det vil være svært uheldig om vi nå sier at vi ikke vil være vertskommune for voksenopplæringa, sier Holstad.

SAKEN BLE UTSATT

Etter flere runder på talerstolen og mye uklarhet, skar ordfører Tom Staahle igjennom og trakk det opprinnelige forslaget fra Fremskrittspartiet. Han fremmet i stedet et forslag om å utsette hele saken, og det fikk flertall.

Dermed blir det ingen avklaring om hvor voksenopplæringa for Øvre Romerike skal hole hus i denne omgang, og saken går tilbake til administrasjonen for ny behandling.

INTERKOMMUNALT SAMARBEID

Voksenopplæringa for Øvre Romerike er et interkommunalt samarbeid mellom ØRU-kommunene, og det er Ullensaker kommune som er vertskommune. Tilbudet holder til i «Helsehuset» vis-à-vis Allergot ungdomsskole på Jessheim og har plassutfordringer. Ullensaker kommune har vurdert å kjøpe bygget, som i dag deles av flere bedrifter og institusjoner, for å gi voksenopplæringa mer plass.

LES OGSÅ: Han er den nye rådmannen i Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.