– Her skal det bare handle om Lego, men det blir mer enn bare en butikk som skal selge varer. Vi innreder nå en destinasjon der alle barn kan komme innom å bygge modeller, sier Ida Johansen og Lasse Nilsen i Lekia Kanutten.

De har tatt over butikklokalet vis-à-vis lekebutikken sin, og bygger det om til åpningen siste dag i oktober. Der skal de blant annet sette opp flere av de store Lego-byggesettene.

LES OGSÅ: Dette ølet finnes bare her

– Bare i City-serien er det 20–30 delsett, hvis ikke flere, og her kan barna se og ta på de vi stiller ut. Så bytter vi settene etter et par uker, påpeker Johansen.

BYGGER

Før åpningen må ekteparet sørge for mer enn butikkinnredningen. De har 219 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi skal sette opp store lekeområder rundt disse settene, så det blir mye bygging på oss den neste uken. Her skal vi ha aktivitet hver dag, og vi vet at det fort kan bli brukt timevis på dette, sier Nilsen.

– En ren barnegreie med andre ord?

– Egentlig ikke. Noen av settene er kompliserte og passer derfor godt til tenåringer. I tillegg er det mange voksne som bygger Lego, og de får sjansen til å utfolde seg her når senteret har nattåpent. Da blir det byggenatt med pølser for dem, sier han.

Ekteparet som snakker og tenker leker mer enn de fleste andre foreldre, forteller at det neppe er noen lignende butikk i Norge.

– Her setter vi også opp et filmstudio hvor barna kan lage sine egne animasjonsfilmer med Lego. Så vidt vi vet er det ingen andre steder som tilbyr alt dette på ett sted, sier de.

BESØK UTENFRA

Målet er å skape en destinasjon som trekker folk fra et større område enn senterets nedslagsfelt.

– Vi har alltid brent for å skape en destinasjon med aktiviteter for barn, og skape et annet fokus enn bare salg. Det handler om å ha det gøy.

– Hva sier Lego sentralt?

RUNDT 600 SORTER: Vil være størst på øl

– De er veldig positive. Lego er en av verdens sterkeste merkevarer, og brukes til mye mer enn bare leking. En ting er at byggingen handler om mestringsfølelse og utvikling, men faktisk brukes Lego i flere undervisningsinstitusjoner langt utover barneskolen. For oss handler det også om å skape opplevelser i konkurranse med netthandel. Vi har veldig tro på dette konseptet, sier de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.