• NYTT: I 2012 kunne daglig leder av Olsrud-eiendommene i Sundet, Eivind Olsrud, åpne Olsrudgården etter brannen. Arkivfoto
  • BRANT: Sundgata 2 brant i 2009 og ble så skadd at bygningen til slutt måtte rives. Arkivfoto
  • Villa de Eidsvoll: Flere har prøvd seg med servering i Olsrudgården, uten hell. Arkivfoto

Marianne Larsen og Hilde Johansen er i disse dager i full gang med å bygge om og pusse opp lokalene som en gang huset Garnityr. Planen er å åpne både pub, restaurant og selskapslokaler i løpet av mai måned.

- Først ut er puben som vi prøver å få klar til 1. mai, sier Marianne Larsen og Hilde Johansen.

De to damene har mange års erfaring fra bar- og restaurantbransjen i Oslo. Da de for litt siden flyttet fra hovedstaden til Brårud tenkte de på å starte et nytt utested på Årnes.

SATSET PÅ ITALIENSK: - Potensialet er enormt

- Vi solgte nattklubben vår i Oslo, og så etter et sted å drive en pub med matservering. Men da vi tok en lørdagstur til Sundet og så disse ledige lokalene, heiv vi oss rundt og kontaktet gårdeieren. Han syntes ideen vår var spennende, sier Johansen.

KVALITET OG SERVICE

Damene vil satse på kvalitet og service for å få driften til å lønne seg.

- Vi vet hvordan vi selv vil ha det når vi går på restaurant. Derfor må vi satse på gode råvarer. Menyen skal ha alt fra fiskesuppe til småretter og biff, men det er påkrevd at vi serverer kvalitetsmat uten noe juks. I dag er folk veldig bevisste på alt de spiser og drikker, så da må vi henge oss på det, påpeker Larsen.

I puben blir det pizza, flere typer øl og vin.

- I tillegg til morsomme og moderne drinker, det er veldig aktuelt nå. Her skal vi også vise store sporstarrangementer på tv, men det skal ikke bli en typisk fotballpub med tippekamper på skjermen. Dessuten gjør vi plass til å ha levende musikk her i form av trubadurer, og hvis folk vil danse er de velkomne til det, sier Johansen.

- Har dere kommet opp med et navn ennå?

- Restauranten skal hete Garveriet. Når det gjelder puben tenkte vi først på Paragrafen, men det ser ut til at det blir Baragrafen, sier Larsen.

VOND HISTORIE

Begge er fullstendig klar over at flere har forsøkt seg på serveringsdrift her de siste årene, uten særlig hell. På få år har det vært tre konkurser i de samme lokalene.

TOTALSKADD I BRANN: Olsrudgården måtte rives

- Vi kjenner til historien her, men vet også godt hvorfor det har gått dårlig. Og det får selvsagt ikke gjenta seg. Nå pusser vi opp for å få bort de gamle minnene slik at gjestene kommer til noe som er helt nytt. Men før vi åpner må vi ha på plass servitører og kokker, og de folkene leter vi etter nå. Dessuten skal vi begge jobbe her, sier Larsen.

- Hvor mye penger legger dere ned i dette prosjektet?

- Summen er hemmelig, men det er en del penger, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.