Det er stor søkning til lærerstillingene, mens elevmassen foreløpig lar vente på seg.

– Vi starter opp uansett, vi, sier Lise Kragseth Furuseth. Sammen med mannen sin, Pål Mogens, driver hun 17 barnehager, en barne- og ungdomsskole, en barneskole, en ungdomsskole – og til høsten åpner de dørene til to videregående skoler. De har også en turnhall på Jessheim og et skisenter i Hurdal.

GAMLE UNGDOMSSKOLEN

Ekteparet kjøpte den gamle ungdomsskolen i Hurdal da kommunen bygde ny skole. Hele sørfløyen er nå bygget om barnehage. Den åpnet i 2014 og har 55 barn.

Resten av skolebygningen bygges nå om og tilpasses undervisning for elever på videregående skole. Det er nok plass til gode klasserom både i kjelleren og de to etasjene over.

– Vi har plass til 100 elever både i Hurdal og på Jessheim, men det blir nok ikke så mange fra starten av. På Jessheim blir det 40 elever til høsten, og vi starter med fire lærere. I Hurdal har vi foreløpig bare én søker. Vi har vanvittig mange søkere til lærerstillingene, men vi mangler fortsatt noen elever, da. Kjære elever – meld dere på! Det krever litt ekstra mot til å være de første, men stol på at dette blir bra, sier Kragset Furuseth.

TILBUD

I Hurdal tilbys studiespesialisering med fagområdene realfag og samfunnsfag med språk og økonomi, samt helse- og oppvekst.

– Vi har også blitt spurt om vi kan starte opp et tilbud med siste året på videregående. Både på Jessheim og i Hurdal vil vi sørge for at elever som driver med idrett på høyt nivå, vil få tilrettelagt undervisning ved fravær samt treningsmuligheter både før og etter skoletid, sier Kragset Furuseth.

I Hurdal vil det også bli mulig å bo på internat, om det er behov for det.

Jessheim vil ha studiespesialisering med fagområdene realfag og samfunnsfag, språk og økonomi. Der er det plass til 20 elever på vg1 og like mange på vg2 fra høsten av.

Skolene er private og blir drevet etter kristen formålsparagraf med en time ekstra undervisning i KRLE-faget.

Omtrent vegg i vegg med skolen i Hurdal, ligger Hurdal Verk Folkehøgskole. Kragset Furuseth ser ikke bort fra at det kan bli et samarbeid med denne, og om at det nå blir både små og «store» barn i samme bygningen, sier hun:

– At det blir en videregående skole og en barnehage i samme hus, vil gi en flott samdrift Det vil gi mye god synergi!

Hun håper på rundt 15 til 20 elever fra høsten, men de er ikke fremmed for å starte uansett.

– Det har noe gjøre med å komme i gang. Ungdomsskolen på Jessheim har fått stor søkning. Der har vi måttet dessverre si nei til mange, forteller Kragset Furuseth.

Søknadsfristen til begge de to videregående skolene er satt til 1. mai.

LES OGSÅ: Nå kan alle skolebarn kjøre gratis i alpinsenteret

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.