Jessheim Storsenter vet ennå ikke hvor mange tusen mennesker som kom til åpningen av Skovly Vest tirsdag, men ledelsen stråler.

– God flyt i parkeringshuset er første bud. Kunder som gir opp betyr tapt omsetning, men vaktene holdt unna til langt på kveld. Også logistikken i butikkene var svært bra. Jeg visste det ville bli mye folk, men dette var enormt, sier senterleder Christin Brandt.

LES OGSÅ: Endelig åpnet Skovly

– Kan du gi oss noen tall?

– Nei, vi ikke oversikt ennå. Men jeg har hørt at flere butikker satte flere rekorder, påpeker hun.

8,7 MILLIONER KRONER

Adm.dir. Anders Nilsen i Power er også glad.

– Vi solgte for 8,7 millioner kroner og er kjempefornøyd. Det var en lettelse endelig å åpne etter to års planlegging, sier han.

– Hvor mye varer er det?

– 500 store hvitevarer, 330 TV-er, 300 kjøkkenmaskiner, 790 støvsugere og 200 laptoper for å nevne noe. Vi hadde smekkfull butikk og lager, i tillegg varer i kontorer og møterom. Jeg møtte bare fornøyde kunder, påpeker han.

SPENT BUTIKKSJEF: - Dette blir helt rått

– Jessheim lover godt?

– Ja, vi er optimistiske med både beliggenhet og naboer. Omsetningen fra den gamle butikken blir mangedoblet, spår han.

NORGESREKORD

Normal er blant de minste butikkene i Skovly, plassert rett ved siden av gigantene.

– De fleste kom selvsagt for å besøke de store, men vi klarte å huke dem inn da de kom ut derfra. Allerede klokken 15 slo vi kjedens Norges-rekord på en åpningsdag. Vi solgte småvarer for nær 500.000 kroner, sier Ida Melby fornøyd.

– Beskriv dagen.

– Fantastisk, med fullt trykk hele dagen. Både de ansatte og kundene var blide og det var god stemning selv om det var lange køer. Vi er kanonfornøyde og har tro på fremtiden. Allerede klokken 10 onsdag morgen banket kundene på døra vår, ler hun.

BARE BLIDE FJES

– Hvordan har resten av storsenteret reagert på det massive trykket inn i Skovly?

– De omfavner dette og det er en fryd å se de blide ansatte. De er stolte og lettet over at vi endelig er i mål. Og de synes det er fantastisk at vi har fått inn de nye butikkene, sier senterleder Brandt.

– Har byggingen påvirket dem?

– Ja. De har vært tålmodige, og forsvart oss utad til kundene som lurer på hva som skjer. Alle ansatte har vist stor lojalitet, og det er svært viktig i en byggeprosess. Jeg legger ikke skjul på at det har vært tøft til tider, men nå har vi snudd dette til noe positivt. Med Skovly stopper vi enda mer handelslekkasje ut av kommunen, understreker hun.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.