Dragonas fikk prisen for sin innsats som tillitsvalgt ved flymatprodusenten Gate Gourmet på Gardermoen. Der er det folk ansatt fra mer enn 50 forskjellige nasjoner.

– FIKK IKKE FRAM ETT ORD

Parat har nå konferanse hvor det er samlet nærmere 300 tillitsvalgte fra hele landet. Det var under denne at Parat-leder, Hans-Erik Skjæggerud, overrasket Dragonas med prisen.

– Jeg fikk ikke fram ett ord. Jeg ble helt satt ut, og det er ikke ofte, sier Dragonas, som kom til Norge fra Litauen i 1999.

En av årsakene til at Råholt-karen fikk prisen, er at han er en uredd kar som ikke er redd for å si hva han mener og at han nyter stor respekt blant både medlemmer og arbeidsgiver.

– Ja, jeg tør si ifra. Det ligger trolig i bakgrunnen min. Mitt ungdomsliv var tøft. Jeg mistet begge foreldrene mine da jeg var 16 år og måtte klare meg selv. Jeg måtte stå på egne bein, forteller Dragonas.

TILLITSVALGT FOR FOLK FRA 50 FORSKJELLIGE NASJONER

Han legger ikke skjul på at det kan være en utfordring å være tillitsvalgt for arbeidstakere som kommer fra 50 forskjellige nasjoner.

– Det kan være krevende fordi folk er så forskjellige. Men jeg snakker godt med både medlemmene og arbeidsgiver. Jeg må få rose arbeidsgiveren Gate Gorumet. Den har forstått hvordan ting fungerer og den gir meg den tida jeg trenger til fagforeningsarbeid, sier Dragonas.

Parat-leder Skjæggerud beskriver Dragonas som en tillitsvalgt som har god rolleforståelse og som en som er mer opptatt av resultater enn egen posisjon.

– Arvydas Dragonas er oppriktig opptatt av å få til forbedringer for sine medlemmer, og han har fått det til gjennom forhandlinger med arbeidsgiver. Dragonas er alltid godt forberedt og opptrer ryddig både overfor arbeidsgiver og medlemmer, sier Parat-lederen.

– Han er en utadvendt kar, og har lett for å knytte kontakt med andre. Dragonas er en utmerket ambassadør for Parat og har bidratt til vekst for organisasjonen både på egen arbeidsplass og i andre virksomheter, sier Skjæggerud.

Dragonas er vararepresentant for Frp til Eidsvoll kommunestyre og er aktiv i lokalidretten.

Prisen han mottok var, foruten heder og ære, en kunstglassbolle og en reisegavesjekk på 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Denne selges kun på Gardermoen

Fakta

Arbeidstakerorganisasjonen Parat har 35.000 medlemmer.

Arvydas Dragonas fra Råholt er tillitsvalgt ved Gate Gourmet på Gardermoen. Der jobber det folk fra 50 forskjellige nasjoner.

Mandag ble Dragonas hedret til tillitsvalgt i Parat.

Paratleder Hans-Erik Skjæggerud under streker at Dragonas er en utmerket ambassadør for Parat og at han har bidratt til vekst for organisasjonen på egen arbeidsplass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.