Til sammen har 24 personer omkommet i trafikken så langt i år, en marginal økning sammenlignet med samme periode i fjor. Sju personer har i snitt mistet livet i april måned de siste fem årene, men i år ble antall litt høyere.

– På tross av betydelig nedgang i antall omkomne i trafikken over tid er det åtte tomme stoler rundt middagsbordet etter april i år og det er forferdelig trist å tenke på. Trafikksikkerhetsarbeidet må fortsette med full styrke og fokus sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk og ber de deg være ekstra påpasselig på de sårbare trafikantene i bybildet.

Sykkelsesongen er i gang for fullt, og syklister har 13 ganger så høy ulykkesrisiko som bilister. En fersk undersøkelse viser at hver tredje nordmann har vært redd i trafikken det siste halvåret og at nesten halvparten har opplevd farlige situasjoner i samme periode.

– Som syklist er du betydelig mer utsatt enn når i en bil, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.