- Jeg ser klart behovet for et lavterskeltilbud for trening. Jeg hadde heller ikke lyst til å tilbringe pensjonisttilværelsen med et stillesittende liv. Jeg vil i stedet bidra til treningsglede for dem som kanskje føler at ordinære treningssentre ikke passer for dem, og gjerne pensjonister. Derfor startet jeg med dette, sier Laache.

Han opplyser at Feelgood på Jessheim er ett av foreløpig to sentre i Norge som bygger på samme konsept.

SJU APPARATER

Laache har installert sju forskjellige treningsapparater i lokalene i Gotaasalleen på Jessheim.

- Jeg ble introdusert for denne treningsformen av en jeg kjenner. Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å starte et sånt tilbud var svaret enkelt. Det sa jeg ja til med en gang. Det er jo morsomt å være pioner og gründer i voksen alder, sier Laache.

Apparatene kan programmeres for den enkelte bruker, og man benytter hvert apparat i fem minutter om gangen.

- De som trener her sier de føler seg vel. Jeg trener selv også, og det har effekt på både balanse, sirkulasjon og vekt. Og så er det sosialt å møtes på denne måten. Her kan man trene og snakke samtidig, sier Laache.

- BEVEGELSE ER VIKTIG

Asbjørn Granås (65) trener fast hos i Laaches treningssenter Feelgood.

- Jeg er avhengig av rullestol mesteparten av dagen, og sitter derfor mye stille. Bevegelse er imidlertid veldig viktig for meg, og i treningsapparatene her får jeg beveget hele kroppen, sier Granås.

Han fikk diagnosen MS i 2007.

- Jeg får også behandlinger hos fysioterapeut. Denne kombinasjonen fungerer veldig fint for meg, sier Granås.

AKTIV ELLER PASSIV TRENING

Systemet, som heter Shapemaster, er ikke utelukkende basert på muskelkraft.

- Ved å programmere for hver enkelt bruker kan man velge om brukeren skal trene aktivt eller passivt. Man kan trene og bevege seg uansett hvor mye innsats man selv gjør. Mange begynner forsiktig med å følge apparatets bevegelser, men etter hvert begynner de også å bruke muskelkraft. Flere har fortalt at de blir støle i muskulaturen, sier Laache.

Tidligere drev Knut Laache Laaches Maskinforretning, som han tok over etter sin bestefar på 1960-tallet.

På 1980-tallet startet han Prikken Rens, men har nå overdratt denne drifta til sin datter.

- Jeg liker å ha noe å holde på med, og helsebringende aktivitet er noe jeg er opptatt av. Dette konseptet passer meg fint, og så blir jeg også kjent med mange nye mennesker, sier Laache.

LES OGSÅ: - Å holde seg i form er ganske lurt