- Jeg ser klart behovet for et lavterskeltilbud for trening. Jeg hadde heller ikke lyst til å tilbringe pensjonisttilværelsen med et stillesittende liv. Jeg vil i stedet bidra til treningsglede for dem som kanskje føler at ordinære treningssentre ikke passer for dem, og gjerne pensjonister. Derfor startet jeg med dette, sier Laache.

Han opplyser at Feelgood på Jessheim er ett av foreløpig to sentre i Norge som bygger på samme konsept.

SJU APPARATER

Laache har installert sju forskjellige treningsapparater i lokalene i Gotaasalleen på Jessheim.

- Jeg ble introdusert for denne treningsformen av en jeg kjenner. Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å starte et sånt tilbud var svaret enkelt. Det sa jeg ja til med en gang. Det er jo morsomt å være pioner og gründer i voksen alder, sier Laache.

Apparatene kan programmeres for den enkelte bruker, og man benytter hvert apparat i fem minutter om gangen.

- De som trener her sier de føler seg vel. Jeg trener selv også, og det har effekt på både balanse, sirkulasjon og vekt. Og så er det sosialt å møtes på denne måten. Her kan man trene og snakke samtidig, sier Laache.

- BEVEGELSE ER VIKTIG

Asbjørn Granås (65) trener fast hos i Laaches treningssenter Feelgood.

- Jeg er avhengig av rullestol mesteparten av dagen, og sitter derfor mye stille. Bevegelse er imidlertid veldig viktig for meg, og i treningsapparatene her får jeg beveget hele kroppen, sier Granås.

Han fikk diagnosen MS i 2007.

- Jeg får også behandlinger hos fysioterapeut. Denne kombinasjonen fungerer veldig fint for meg, sier Granås.

AKTIV ELLER PASSIV TRENING

Systemet, som heter Shapemaster, er ikke utelukkende basert på muskelkraft.

- Ved å programmere for hver enkelt bruker kan man velge om brukeren skal trene aktivt eller passivt. Man kan trene og bevege seg uansett hvor mye innsats man selv gjør. Mange begynner forsiktig med å følge apparatets bevegelser, men etter hvert begynner de også å bruke muskelkraft. Flere har fortalt at de blir støle i muskulaturen, sier Laache.

Tidligere drev Knut Laache Laaches Maskinforretning, som han tok over etter sin bestefar på 1960-tallet.

På 1980-tallet startet han Prikken Rens, men har nå overdratt denne drifta til sin datter.

- Jeg liker å ha noe å holde på med, og helsebringende aktivitet er noe jeg er opptatt av. Dette konseptet passer meg fint, og så blir jeg også kjent med mange nye mennesker, sier Laache.

LES OGSÅ: - Å holde seg i form er ganske lurt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.