MKA Norge Øvre Romerike er en mannlig ungdomsorganisasjon i det verdensomspennende ahmadiyya-trossamfunnet. Nylig inviterte de gutter og menn fra 7 til 40 år for å konkurrere i blant annet fotball, tautrekking og løp – hele tiden med god ånd og fair play i tankene. 62 gutter og menn dukket opp.

– I år er første gang at medlemmer fra hele Romerike deltar på et felles arrangement. Vi avholder dette arrangementet for å vise brorskap, samhold og at norske muslimske ungdommer også er opptatt av helse og sport. Vi bidrar med våre felles humanistiske verdier, sier leder Asif Jafri for MKA Norge på Øvre Romerike.

REFORMERT

Han sier dette arrangementet er med på å gi et signal til lokalsamfunnet at radikalisering ikke er et tema hos de unge Ahmadiyya-muslimene.

– Vårt motto er: Nasjoner kan ikke reformeres med mindre de unge er reformert, påpeker han.

– Hvorfor var det ingen jenter med på dette arrangementet?

– Fordi dette arrangementet var bare for den mannlige delen av organisasjonen, på samme måte som jenter og kvinner har sine aktiviteter, sier Jafri.

IKEK SPORT

– Tilbyr dere aktiviteter der begge kjønn er invitert samtidig?

– Ja, noen programmer er felles for begge kjønn og organiseres gjennom moskeen. Men ikke dette sportsarrangementet, sier han.

– Hadde det ikke vært naturlig å operere sammen med tanke på integrering i det norske samfunnet?

– Jo, og det har vi også. Men altså ikke når det gjelder sport.

– Er disse barna også deltakende i lokale idrettslag, eller driver de sport bare gjennom slike arrangementer?

– Nei, mange er med i sine lokale klubber. Jeg er usikker på antallet, men vet at flere av deltakerne er medlemmer i både Kløfta IL og Ull/Kisa, sier Jafri.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.