- Dette skal bli en familiepark, forteller Benedicte Tærud som er leder i Eidsvoll sentrumsforening.

BARNEVENNLIG

Det var opprinnelige snakk om en Tuftepark - en utendørs treningspark som består av ti enkle metallkonstruksjoner, og som skal være et lavterskeltiltak for uorganisert idrett og for folkehelsa - beregnet på voksne.

- Men vi ønsker oss også apparater for barn, som huske og balansestang, og vi har fått et tilbud fra et lokalt firma. Det blir i denne omgang snakke om seks-sju apparater, og vi starter opp så fort alt er klart, forteller Tærud.

- Vi håper at vi seinere får midler til å utvide tilbudet, legger hun til.

ØKONOMISKE TILSKUDD

Sentrumsforeningen har fått 100.000 kroner fra Sparebankstiftelsen til parkprosjektet, og Eidsvoll kommune har bidratt med 10.000 kroner.

- Kommunen skal også hjelpe til med fundamenteringen slik at alt blir gjort forskriftsmessig, forteller Tærud.

SELGER KART

Lederen av sentrumsforeningen ser aktivitetsparken i sammenheng med den planlagte strandpromenaden sørover mot Skjoldnestangen.

- På sikt håper vi å få til ei rundløype i sentrum, forteller hun.

For å skaffe penger til utvidelse av tilbudet setter foreningen i gang salg av kart over sentrumsområdet. Salget starter under grunnlovsdagene til helga og vil pågå i hele sommer.

- Kartene fungerer også som lodd med flotte premier gitt av forretningene i Sundet. Trekningen blir foretatt under Vannvittige dager i august, forteller Benedicte Tærud.

POSITIVE POLITIKERE

Spørsmålet fra sentrumsforeningen om å få benytte kommunal grunn til parken, var oppe til behandling i formannskapet tirsdag kveld. Samtlige representanter var begeistret for planen.

- Dette er en gladsak. Vi må få til noe tilsvarende på Råholt også, sa Torleif Hamre (SV).

Ordfører John-Erik Vika (Sp) påpekte at en Tuftepark ikke var spesielt barnevennlig, og han var derfor glad for at sentrumsforeningen hadde tatt hensyn til dette.

- Kjempepositivt, sa Finn Terje Tønnessen (Frp).

- Det er Tufteparker over hele landet. Dette er bra for folkehelsa, sa Wenche Hoel Ulvin (H).

AVTALE

Det skal nå lages en avtale mellom sentrumsforeningen og kommunen. Det er snakk om en bruksrett i 20 år, men slik at kommunen kan kreve parken flyttet dersom framtidige tiltak krever dette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.