På toppen vest for Råholt ungdomsskole utvikler i-Bolig et nytt boligfelt. Alt de har lagt ut hittil er solgt – lenge før feltet er ferdig.

– Vi har bygd 14 rekkehusleiligheter, og holder på med åtte leiligheter i to firemannsboliger og fem eneboliger i kjede. Alle disse er solgt. Snart begynner vi på 16 eneboliger i kjede som skal ferdigstilles mellom 2019/2020, sier prosjektselger Hanne N. Breen.

I tillegg legger de snart ut 12 leiligheter til for salg, så totalt blir det 55 nye hjem på Granhaugåsen når siste familie har flyttet inn.

– Vi har holdt på i halvannet år og har hatt stor pågang, sier hun.

MANGE UNGE

– Hvem flytter hit?

– I hovedsak første- og andregangskjøpere rundt 30–45 års alderen fra Ullensaker og Eidsvoll, og noen få fra lenger sør, sier hun.

– Hva er prisnivået?

– Leilighetene starter på rundt tre millioner, rekkehusene på rundt 3,8. Eneboligene koster fra 4,8 millioner og de som ønsker takterrasse med panoramautsikt får et tillegg på 200.000 kroner. De 12 siste vi skal bygge får en startpris fra tre millioner kroner, sier salgssjef Odd Arild Dønnum.

– Hvorfor flytter folk hit?

– I hovedsak nærheten til togstasjonen, mange av dem pendler med tog, sier Breen.

– Det må også sies at Råholt har hatt en stor oppblomstring på næringsliv og aktiviteter som også trekker folk. Her er det kort vei til store friluftsområder. Dessuten har Eidsvoll Lions gjort en kjempejobb i skogen mellom Råholt og motorveien, der de har gruset stier, bygd gapahuker og bålplasser og lagt forholdene til godt til rette for folk som bor i nærmiljøet, sier Dahlum.

– Prøvde dere å få bygge flere etasjer her?

– Nei, her var det ikke mulig. Vi prøvde å få bygge tettere, men det fikk vi ikke anledning til. Derfor blir dette boligfeltet veldig luftig med masse grøntområder og lekeplasser, sier Breen.

TO BLOKKER TIL

Litt nærmere ungdomsskolen er Øvre Romerike Boligutvikling, der i-Bolig er medeier, godt i gang med det første byggetrinnet på 89 leiligheter. Totalt blir det rundt 400 leiligheter her om noen år.

– Første byggetrinn på fire blokker er delt i to. Det blir innflytting i de to første i februar, og til sommeren i de to siste, sier Breen.

– Hvor mange er solgt her?

– 73 leiligheter, men vi har fortsatt 16 igjen, påpeker hun.

I det nye delfeltet med 50 leiligheter, som det snart er salgsstart på, får byggene flere mindre toroms leiligheter mellom 40 og 55 kvadratmeter, samt noen tre- og fireroms mellom 55–96 kvadratmeter. Prisene ligger på fra 2,3 millioner kroner til litt over fem, sier Dahlum.

– Når kan folk flytte inn der?

– Vi forventer tredje kvartal i 2020, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.