• Avduket. Her blir turskiltet på Skogmo avduket av ordfører Tom Staahle og Atle Forbord.

Ullensaker kommune og ildsjeler i Ullensaker Turlag samarbeider om den viktige jobben. Tirsdag avduket ordfører Tom Staahle ett av de nye skiltene på Skogmo.

– Dette er med på å gjøre marka mer tilgjengelig for folk flest. Da vet de hvor de skal, og slipper å gå seg bort i skogen, smiler Staahle.

Skiltet han avduket har fått navnet Skogmo. I den ene retningen finner du Jernbanemarka. I den andre Åfallet. All merking og navnsetting er naturligvis klarert med grunneiere på forhånd.

Iherdige ildsjeler

– Det er en viktig og nødvendig prosess. Vi skal ha et avtalegrunnlag på plass, slik at vi slipper noen konflikter i ettertid. Bare i dette området i marka på Skogmo er det 12–14 grunneiere på like mange kilometer, sier Atle Forbord, styreleder i Ullensaker Turlag.

Den første delen av merkeprosjektet har foregått i områdene Langelandsfjellet og Rambymarka. Denne uka samarbeidet turlaget og kommunen også om å merke området rundt Nordbytjernet.

– Der har vi nå satt opp 16 stolper totalt, sier Ole Skolt i Ullensaker kommune.

Bevilget penger

Akershus fylkeskommune har bevilget 40.000-50.000 kroner til merkeprosjektet. 10–15 ildsjeler har samarbeidet om å få på plass skiltene. I tillegg har kommunen stilt med materiell og arbeidskraft.

– På hvert skilt vil det stå et kryssnavn, i tillegg til stedsanvisninger. I tillegg vil det komme opp et større kart over områdene. På den måten kan folk orientere seg om hvor de befinner seg og hvor de kan ta seg fram i ulike retninger, sier Odd Trones, dugnads- og merkeansvarlig i turlaget.

– Ullensaker kommune har mange flotte turområder og stier. Vi ønsker å synliggjøre disse enda mer og vise alle innbyggere og besøkende vår fine natur, sier ordfører Tom Staahle.

Nåværende prosjekt satser gjengen på å ferdigstille før vinteren setter inn. Neste merkested på programmet er Åsmarka. Kommunen og turlaget gjør alt for å legge naturen best mulig til rette for folket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.