Hellevang eier Sundets eldste hus, Dokkengården, som er nabo til baptisteiendommen. Jansen eier også et nabohus, men bor et annet sted i Eidsvoll. De nye eierne vil foreløpig beholde det gamle gudshuset og forskjønne omgivelsene rundt.

120 ÅR GAMMELT

De nye eierne har kjøpt alle aksjene i selskapet Sundgata 10 A/S der Ole Martin Almeli og Bjørn Dæhlie tidligere eide halvparten hver.

Baptistkirka er fra 1890-tallet og sto opprinnelig som bedehus på Sundtangen. På 1920-tallet ble bygningen flyttet opp mot Sundtoppen.

VILLE RIVE

De tidligere eierne hadde planer å rive huset og bygge nytt på eiendommen. Baptistkirka ble tilbudt gratis til dem som ville ta den ned. Bygdetunet fikk et spesielt tilbud, men kommunestyret takket nei.

– TRANGT OG VANSKELIG

Nå har altså de to eiendomsutviklerne solgt hele baptisteiendommen.

– Vi syntes naboen hadde bedre forutsetninger og energi til å ta vare på eiendommen, kommenterer Bjørn Dæhlie.

– Vi så på forskjellige prosjekter på tomta, men vi fant det vanskelig å få lønnsomhet i prosjektene. Det er vanskelige grunnforhold og trangt mot Sundtoppen som skal være ei grønn perle i sentrumsområdet, sier han.

PUSSE OPP

– Det kan hende vi bygger boliger på eiendommen etter hvert, men i så fall blir det ikke et så stort prosjekt for det de forrige eierne ønsket, sier den nye eieren, Helge Hellevang.

– Vi er nå i en tankeprosess, og skal i hvert fall beholde baptistkirka i en periode framover. Nå jobber vi med å ta vekk eternittplatene og kledningen bak for å få fram den gamle, laftede fasaden igjen. Vi skal skifte vinduer og gjøre det pent rundt, kommenter Hellevang.

FRAMTIDIG BRUK

Foreløpig er planen å bruke noe av lokalene til galleri, med enkel servering.

– Vi er i tenkeboksen for å finne ut hva vi kan bruke salen til, og mottar gjerne innspill fra publikum, sier Hellevang.

Prisen for eiendommen er ikke kjent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.