Kulturbanken Kreti & Pleti åpnet dørene 10. oktober. Siden har det gått slag i slag, med rockekonserter, torsdagsjam, luciakor og mye mer. Noen dager er det stinn brakke, andre svært få, men at folket på Jessheim har lengtet etter et sted å dyrke musikk og kultur til en rimelig penge, det er det ingen tvil om.

LES OGSÅ: - Her blir det alt fra høytlesning av bøker til rock'n roll

TOMMEL OPP

- Jeg syns det er helt topp å få et sånn tilbud som er såpass lavterskel at man kan komme inn rett fra gata og ha en hyggelig stund på en formiddag. Det er helt topp! skryter Elin Olsen Herstad, som er studieleder for Musikk, dans og drama på Jessheim videregående skole.

Hun, og venninnen Solvår Sigvartsen. hadde tatt turen til sentrum for å se Chicago Bound spille blues en lørdag ettermiddag.

Herstad har vært i kulturbanken flere ganger, både med koret hun synger i og med elevene hun underviser. Hun gir Kreti & Pleti tommel opp.

- Fordi jeg er leder for musikk, dans og drama er kultur veldig viktig for meg, og jeg tenker at det er supert at det endelig er kommet en arena som passer for både store og små, for alle generasjoner. Stedet er veldig kjærkomment, slår hun fast.

Sigvartsen er enig, og er positivt overrasket over tilbudet.

- Jeg syns det er skikkelig kult at de har valgt denne retro stilen. Det er så uformelt og at man kan nyte ulike musikksjangre er helt fantastisk, sier hun.

LES OGSÅ: Her er stjernefotografene Heimly og Leliënhof på plass i kulturbanken

EN SAVNET ARENA

Frode Larsen, vokalist og bassist i Chicago Bound, og en kjent kulturpersonlighet i Ullensaker, tror kulturbanken har vært savnet av mange.

- Det fylles jo til stadighet opp med folk, og var veldig god stemning når vi spilte med bandet vårt der for noen uker siden. Jeg tror mange har savnet en slik klubbscenen utenfor rådhuset, og vi har jo tradisjoner langt tilbake i tid med slike lavterskeltilbud, forteller Larsen, som selv jobber i kommunen.

- Hva tenker du om framtiden til Kreti & Pleti som kulturarena?

- Jeg syns det ser veldig lovende ut. De har jo nettopp startet, og det virker som de satser på å ha alt fra kor til rock til blues og jazz og lyrikk og bokkaffe og i det hele tatt. Det virker veldig positivt og jeg tror behovet er der, sier Larsen.

JAZZKLUBB OG JAM

Han står også i bresjen for å få Jessheim jazz- og bluesklubb på beina igjen, som har eksistert siden 80-tallet, men har vært nede de siste årene.

- På grunn at kulturbanken kan vi nå begynne å se på mulighetene til å få den på beina igjen, og hjelpe til med en del arrangementer, sier vokalisten.

Fra før av arrangeres det torsdagsjam i lokalene, som så langt har vært veldig populært.

Larsen tror Kreti & Pleti kommer til å løfte kulturlivet på Jessheim, og at de allerede har bevist at de kan det.

- Det er jo en masse arrangementer som ellers ikke ville funnet sted i byen allerede denne høsten, så det lover bra. Jeg tror det er veldig positivt at det er en sånn bredde i tilbudet deres, og det kommer til å trekke mye folk. Det er tøft at Christian og Tore har turt å satse på dette, og det er lite negativt å si om stedet. Det er en positiv vibb rundt det hele, og jeg tror alle har gode forventninger til tiden deres framover, konstaterer Larsen.

Selv er initiativtakerne fornøyd med hvordan utviklingen til Kreti & Pleti har gått siden den offisielle åpningen, og Christian Taalesen ser lyst på framtiden.

Etter nyttår stenger de lokalene fram til 28. januar, for å bygge ny scenene, backstagerom, personaltoalett og lager.

- Det popper stadig opp henvendelser fra band og management som vil spille hos oss, og det tyder på at kulturbanken er et sted som på sikt kan bli stort. Fremover ser vi for oss å få ting planlagt litt bedre, men vi er ganske åpne for det som måtte komme. Veien blir til mens man går, sier Taalesen, som har langt fartstid i bransjen.

Han ønsker å fortsette å være er sted alle kan komme, og tenker til og med på opera i lokalene.

- Vi må jo fylle hele spekteret, ler initiativtakeren.

Til nå har de fleste arrangementene vært gratis, men Taalesen forteller at de på sikt må begynne å ta inngangspenger på de største konsertene for at stedet skal gå rundt.

- Det er jo der spørsmålet blir om hvor høyt vi skal sikte, i forhold til prisen på artistene vi tar inn. Holder man det på et lokalt nivå med artister som også vil bidra litt til stedet, vil det gjenspeile seg i billettprisen, sier Taalesen, som tror de skal klare å gå i null det kommende året.

- Det handler ikke så mye om pengene, om vi går i pluss eller minus, men om å få til noe her på Jessheim, sier han og fortsetter:

- Vi ønsker å trekke flere folk til sentrum, og ser at det skaper en ringeffekt når det skjer noe. Det er jeg helt overbevist om. Det er en stor fordel at vi kan ha noe slikt lokalt, så man slipper reise til Lillestrøm og Oslo. Vi er jo by nå, så vi burde virkelig ha litt variasjon i tilbudene.

LES OGSÅ: - Jeg vil skape noe som mangler her på Jessheim

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Julejam 3. juledag med Haslie og Borgen og flere spennende gjester

Rock'n Roll X-Mas 29. desember med Paul-Ronney Angel, Petter Baarli og Chord Buddies

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.