Alt skjedde så raskt at han ikke rakk å reagere

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Kristian Westgård
kristian@eub.no | 908 87 104
Publisert: 11.01.17 15:00

RÅHOLT. Einar Morten var uoppmerksom, og fikk ikke tid til å reagere da fotgjengeren plutselig var foran bilen hans.

Alt gikk for fort, men likevel i sakte film. Mandag morgen var Einar Morten var på veg hjem til Hurdal sammen med samboeren for å bytte bil, da han plutselig så fotgjengeren i vegbanen for an han. Det var i overgangen mellom natt og dag, verken mørkt eller lyst, og tåkete. Einar Morten hold 50 kilometer i timen da det skjedde.

Det var i fotgjengerovergangen ved innkjøringa til martin Johansens veg. Han traff den kvinnelige fotgjengeren med forskjermen og sidespeilet. Hun ble kastet ut i grøfta og podro seg skader i kjevepartiet. Det kunne fort gått mye verre.


FLERE HUNDRE I ÅRET

Ifølge tall Trygg Trafikk har hentet inn, skjer det mellom 550 og 600 fotgjengerulykker hvert år. I snitt blir 100 personer hardt skadet, mens 10-20 dør. Ekspertene antar at det store flertallet av ulykkene skjer i mørket. 80 prosent av ulykkene skjer ved kryssing av veg.


TAR ALT ANSVAR

Nå advarer Einar Morten alle bilførere. Erfaringen mandag morgen er helt klar: Vær oppmerksom, og ikke tro at alle bruker refleks.

Einar Morten er lei seg for episoden, og tar på seg alt ansvar.

- Jeg har lagt meg helt flat både ovenfor hun jeg kjørte på og for politiet. Det er lett å begynne å gruble i ettertid, på hvor galt det kunne gått, og på hvor fort gjort det er, sier Morten.

- Jeg tror veldig mange bilførere kjenner seg igjen i situasjonen. Man er ute og kjører, det er mørkt. og plutselig ser man noen på vegskulderen, bare centimeter fra bilen. Det er skremmende, sier Einar Morten ettertenksomt.

Les også: Ble kastet av ATV i fart


- REFLEKS KAN REDDE LIV

Samtidig er det klart for Morten hvor viktig det er å bruke refleks.

- Som bilfører har man alt ansvar. Det er greit. Men personlig tør jeg ikke gå langs en bilveg i mørket uten refleks. Jeg tror alle fotgjengere må ta inn over seg i hvilken livsfarlig situasjon de setter seg når de legger ut på tur uten å sørge for at andre trafikanter ser dem. Det er jo ingen som vil kjøre ned noen, men det skjer ulykker likevel. Det kan ramme alle, sier han.

Les også: Lå 40 minutter i røykfylt hus


POLITIET KOM

Mandag gikk Einar Morten rundt seg selv resten av dagen.

- Det var ekstremt ubehagelig. sier han.

- Kona kjørte meg på jobb, men jeg klarte ikke å konsentrere meg om noen ting.

Politipatruljen som rykket ut til ulykken beslagla førerkortet til Einar Morten. Det er rutine i saker med personskade. Nå er det opp til påtalemyndigheten å finne ut av hva slags reaksjon Morten skal få.

- Jeg håper det går bra med henne jeg kjørte på, sier Morten.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
«Vi har øvd til det blødde på kulissene» NOTUSED
EIDSVOLL. Gode, gamle EUB deler ikke ut terningkast, men hadde vi gjort det ville vi gitt en femmer. Minst. Denne russerevyen må du få med deg.
Ikke før fødselen var i gang sa Therese Storsveen ja til at TV-teamet kunne dokumentere at en ny Nordkisa-borger kom til verden NOTUSED
ULLENSAKER. Deler intimt øyeblikk når fødselen vises på TV.
Barnehagen utvides fra fem til ti avdelinger NOTUSED
RÅHOLT. Råholtbråtan barnehage skal påkostes for 45 millioner kroner.
- Det er noe mandig ved dette enorme møbelet NOTUSED
BOLIG. En kakkelovn er ikke bare et ildsted, men også et tradisjonsrikt møbel med en aura av kulturhistorie. Og skal det først være en slik ovn, hvorfor ikke gå for det genuint antikke?
35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr NOTUSED
EIDSVOLL. Bønder i Eidsvoll fikk i fjor nesten 500.000 kr i erstatning for rovdyrtap.
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk