Høyre-politiker Mahmod Ahmad gikk nylig over til SV etter en lengre tenkepause.

– Hva får en Høyre-mann til å gå over til SV?

– I hovedsak to faktorer – oktoberbarna-gjort">oktoberbarna og profitt i velferd. Jeg har gravd i Høyres partiprogram for å lete etter svar, men ikke blitt tilfreds. Så har jeg sett at SV har støttet oktoberbarna betingelsesløst, og de har vært sterk motstander av profitt i velferd og barnehager. Dette har fått meg til å skifte side, sier Ahmad.

EN SAMFUNNSOPPGAVE

Mahmod Ahmad liker ikke at penger er styringsparameteren i barnehagedrift.

– Med pengene forsvinner de pedagogiske målene og kvaliteten i utdanningsløpet. Utdanning er et samfunnsansvar. Private alternativer er greit, men ikke at de blir et førende prinsipp, sier han.

– Dermed skiftet du?

– Ja, jeg må jo kunne stå partiets vedtak, men her begynte samvittigheten å gnage. At Høyre også støtter en integreringsminister som ikke har vært produktiv på den fronten, ble også veldig avgjørende, påpeker han.

LES OGSÅ: «Man må være av nordisk avstamning for å være norsk»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.