Nå sier ordfører Einar Madsen at han vil jobbe for at kommunen løser inn eiendommene slik at beboerne er sikret et anstendig oppgjør.

1.000 LEILIGHETER

Det 84 dekar store Lundsjordet, rett ved siden Eidsvoll Verk stasjon, skal bygges ut med 1.000 leiligheter i høyblokker, samt næringsarealer og hotell. Utbyggingsavtalen skal godkjennes av kommunestyret førstkommende tirsdag.
Fem villaeiendommer, som er blant de mest sentrale i hele Eidsvoll, går med i utbyggingen. Beboerne frykter for å lide store økonomiske tap når de må flytte.
- Det vil jeg søke å forhindre, sier ordfører Einar Madsen.
- Jeg skjønner beboerne er urolige. Dette dreier seg både om følelser og om økonomi. Jeg har snakket med hver enkelt, og jeg er innstilt på at hele utbyggingen med innløsning, rekkefølgebestemmelser og detaljregulering skal gjøres på en skikkelig måte. Jeg vil at Lundsjordet skal bli et bra sted å bo. Da får det ikke hjelpe om det går et år eller to ekstra, sier Madsen.
LES OGSÅ: Må flytte for å gi plass til ny stasjonsby

GLEMMER FØLELSENE

- I en slik prosess følger nok de berørte aldri at de blir tatt nok på alvor. Jeg tror det profesjonelle aktørene glemmer empati og ikke klarer å sette seg inn i situasjonen til de berørte. Da blir det min jobb å prøve å lette litt på følelsene til de berørte, sier Madsen.
Eidsvoll kommune er blant grunneierne på Lundsjordet, og kommunen sitter dermed på begge sider av bordet, som medvirkende til utbyggingen og som godkjenningsmyndighet.
- Kommunen kommer nok til å selge seg ut etter hvert, men jeg mener vi først må ordne opp med dem som blir direkte berørt, sier Madsen.
- Ingen blir lidende om det ikke bygges ut på Lundsjordet. Det er bare de som må flytte, som blir skadelidende, påpeker Madsen.

EN PRIS DE ER FORNØYD MED

- Rikspolitiske retningslinjer går ut på at vi skal bygge høyt og tett nær kommunikasjonsknutepunkter. Det er det vi gjør her, men vi må sørge for at alle parter blir fornøyd. Derfor synes jeg kommunen bør ordne opp før vi trekker oss ut på eiersida. Vi bør hjelpe til så de som mister hus og hjem, får en pris som de er fornøyd med, både en markedspris for eiendommene og et ekstra påslag for tort og svie, sier ordfører Einar Madsen.
- Men, legger han til, jeg kan ikke love hva kommunestyreflertallet skal mene.
LES OGSÅ: Ordføreren vil gi berørte et anstendig oppgjør

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.