Forslaget kom fra Torleif Hamre (SV) som et innspill til Kunnskapsdepartementets forslag om endringer i barnehageloven. Forslaget ble vedtatt mot tre stemmer fra Frp.

INNFØRER BEMANNINGSNORM

Departementet har sjøl foreslått en generell bemanningsnorm for barnehagene med maksimalt tre barn under tre år per voksen ansatt, og maks seks barn over tre år per ansatt.

– Det har tidligere ikke vært konkrete krav til bemanningstetthet i barnehagene utover at det skal være «tilstrekkelig til at personalet kan drive en tilfredsstillende pedagogisk virksomhet», påpeker rådmannen i sin saksutredning.

Hamre ville i tillegg sikre tilstrekkelig antall ansatte med fagutdanning.

– Vi tror at kommuner som Eidsvoll trenger en nasjonal norm, for vi får det ikke til sjøl, uttalte Hamre.

REDD NOEN MISTER JOBBEN

– Jeg er redd for at kravet om fagarbeidere vil ekskludere en masse dyktige mennesker. Det er mange uten fagutdanning som jobber i barnehagene og som gjør en flott jobb, sa Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen.

FRYKTER ØKONOMIEN

– Jeg stemmer for Hamres forslag, men er bekymret for at finansiering ikke vil følge med. Staten er søkkrik og kommunene er fattige, sa varaordfører Einar Madsen (Ap).

– Kommer det penger fra Staten, er det i så fall øremerkede midler, og da blir ikke handlefriheten stor, påpekte Tønnessen.

Saken skal også behandles i kommunestyret før kommunen sender sitt høringssvar til kunnskapsdepartementet. Høringsfristen er 13. oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.