Demningen i innsjøen Nord-Fløyta på Minnesund er dårlig, og det er uklart hvem som har ansvaret for den.

NVE ønsker å tappe ned sjøen dersom ingen tar ansvar for den.

Velforeningen og lokale krefter har presset på for å få kommunen til å ta ansvar for demningen.

Saken var oppe til politisk behandling i desember, men ble da utsatt for å få mer presist kostnadsoverslag.

Kommunen har nå fått beregnet kostnadene både for istandsetting av demningen og for bygging av helt ny demning. Kostnaden vil ligge et sted rundt 10 millioner kroner, uansett, men bygging av ny demning blir dyrest. 

– Hvis det bygges en ny dam, unngås sannsynligvis en del framtidige vedlikeholdskostnader. Dette alternativet synes å være det beste ut fra et kostnadsbilde. Den gamle dammen vil bli beholdt som en fangdam, skriver rådmannen i sin utredning til hovedutvalget for næring, plan og miljø som skal behandle saken tirsdag kveld.

Men dette er likevel ikke hans anbefaling. Den lyder som følger:

«Rådmannen vurderer at kommunen ikke bør overta ansvaret for dam Nord-Fløyta.

Rådmannen anser NVE sitt forslag om nedtapping av dammen, samt tilbakeføring av området til opprinnelig stand, som fornuftig».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.