• Stille nabolag: Nabolaget på Hagalykkja i Eidsvoll er normalt stille og rolig og alle kjenner alle. Natt til tirsdag utspant det seg stor dramatikk der.

Kun timer er gått siden familien i det lille nabolaget på Hagalykkja i Eidsvoll har fått en sjokkartet opplevelse i sitt eget hjem. Når EUB kommer på besøk står en knust glassdør på trappen ved siden av inngangsdøren til boligen. Den bærer preg av dramatikken som utspant seg for kort tid siden. Like før midnatt mandag våknet Siri Mølmen Sellevik av et brak i huset. Mens hun, ektemannen Gisle og datteren Petronelle (3) lå og sov, hadde to tyver hadde tatt seg inn i familiehjemmet.

– Jeg er gravid og hadde lagt meg tidlig. Gisle hadde vært på Jessheim og handlet klær. Han kom hjem etter at jeg hadde sovnet. Plutselig våknet jeg av et gedigent brak i huset. Jeg kastet meg opp og løp ut i stua, sier Siri Mølmen Sellevik til EUB.

Der fikk hun se ektemannen Gisle – skadet. Han ligger nå på Ahus med punktert lunge. Der blir han liggende til i morgen.

– Han hadde hørt lyder og våknet. Han regnet nok med lydene kom fra datteren vår. Da han kom ut i stua fikk han øye på en dame som sto i yttergangen. Hva gjør du her, spurte han. Jeg ser etter en kompis, svarte hun. Da gikk han på badet for å få på seg en badekåpe. Da han kom ut igjen så han en fremmed mann i stua med Macen vår under armen, forteller Mølmen Sellevik.

Endte med basketak

Hun vet ikke akkurat hva som skjedde de neste sekundene, men det endte med en konfrontasjon mellom Gisle og den ubudne gjesten som hadde tatt seg inn i familiens hjem midt på natta.

– Det var nok forsvarsmekanismen som slo inn. Med en gravid kone og datter sovende i huset. Han gikk for å få tilbake PC-en. Da begynte tyven å vifte truende med en skrutrekker. Han stakk Gisle med den to ganger på venstre side av kroppen, sier Siri.

– Gisle fikk så tak i PC-en og slo tyven i hodet med den. Tyven dundret inn i én av glassdørene i huset. Det var dette braket jeg våknet av, sier Siri.

Ute i stua finner hun ektemannen – oppjaget og forslått.

– Jeg slo han. Det var noen her, sier han til Siri.

– Først trodde jeg at han hadde hatt mareritt. Var noen her? På stille Hagalykkja?

Etter kort tid ringer hun politiet. Mens hun snakker med operasjonssentralen på telefonen hører hun politihelikopteret i lufta. Så gikk det noen minutter før politiet fikk tak i gjerningspersonene.

– Først kom de og tok batteriet i bilen her. Tyvene tok med seg bilnøklene og det var greit at de ikke kunne bruke bilen vår som fluktbil, sier Siri.

– En liten stund etterpå kom de og fortalte at de hadde pågrepet tyvene. Litt etter det igjen kom de tilbake med alle gjenstandene de hadde tatt, sier Mølmen Sellevik. Politiet hadde tatt opp jakten på tyvene med flere patruljer, hunder og helikopter. Etter litt tid klarte de å spore de opp på en adresse i nærheten.

– De to ble pågrepet og sitter i arresten i Lillestrøm i påvente av avhør. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Terje Skaftnes ved Øst politidistrikt til EUB. De pågrepne var begge i 20-årene, en mann fra Eidsvoll som er en kjenning av politiet og kvinnen har adresse i Oslo.

– Barnet vårt sov seg heldigvis gjennom hele hendelsen, sier Mølmen Sellevik.

– Hva tenker du om opplevelsen nå?

– Det er svært ubehagelig å tenke på at det har vært ubudne gjester inne i huset her. Samtidig er jeg glad og lettet over at de har blitt tatt og at vi har fått tilbake alle eiendelene de tok, sier Mølmen Sellevik.

Inngangsdøra, som normalt alltid er låst, sto oppe da de la seg i går kveld.

– Mannen min har nok hørt datteren vår gråte eller noe, og så har han gått inn for å se til henne uten at døra ble låst. Det er slik som kan skje noen ganger når flere ting inntreffer samtidig, sier Siri Mølmen Sellevik.

Tyvene fikk med seg husnøkler, bilnøkler, en Mac og Siris lommebok. Nå er alt tilbake i huset. Ektemannen Gisle skal etter planen utskrives fra sykehuset onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.