• SKUFFET: Representantene fra Rådyrvegen borettslag er skuffet over at Nannestad kommune tar saken til høyesterett. Fra v: Geir Bråthen, Naveed Ahmed, Atle Bråthen, Petter Gulbrandsen, Eivind Johnsrud, Per Ragnar Lien og Roald Karlsen.

Rådyrvegen borettslag har vunnet i rettssaken mot Nannestad kommune både i tingretten og lagmannsretten. Tirsdag vedtok formannskapet å anke til Norges Høyesterett. Bakgrunnen for rettssaken er at kommunen økte festeavgiften for borettslaget fra 1.737 kroner til 60.973 i 2014. Borettslaget godtok ikke økningen, og kommunen tok saken til retten.

Dommen i lagmannsretten sier at festeavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen og ikke etter tomteverdien, som kommunen hevdet og baserte sin regning på.

– Bak anken ligger det prinsipielle sider, og vi håper å skrive anken slik at vi kan få en raskest mulig behandling i høyesterett. I likhet med dem som fester tomt ønsker vi en rask avklaring, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Det ble vedtatt at rådmannen bes, i samråd med advokat, om å avklare bruk av partshjelpere.

– Vi er svært skuffet over vedtaket. Vi har holdt på i tre år, og hadde håpet å bli ferdige med saken nå, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening.

LES OGSÅ: Nå er det fest for tomtefesterne. Vant over Nannestad kommune - igjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.