Mandag åpnet firmaet sitt topp moderne anlegg i Moreppen.

- Vi har lagt stor vekt på å miljøaspektet. Jeg vil påstå at dette anlegget er det råeste i utleiebransjen, sier Alfred Bakken.

Entreprenørselskapet Johs. Granås har vært totalentreprenør for anlegget, som består av ett hovedbygg og flere mindre bygg,

Ordfører Hans Thue foretok den offisielle åpningen. Til stede var ansatte, leverandører og kunder.

70 MILLIONER KRONER

De totale kostnadene for hovedbygg og carporter er 70 millioner kroner.

- Av dette utgjør solcellepaneler og biobrenselanlegg ti millioner kroner, sier Bakken.

Ordfører i Nannestad, Hans Thue, er imponert over hva Bakken og Blakisrud har skapt.

- Dette er jo et eventyr. De er også en pionérbedrift med den miljøsatsingen de har gjort. Dette er kjempegøy, sier Thue.

Alfred Bakken forteller at de har lagt vekt på å være en framtidsrettet og miljøvennlig bedrift.

MILJØSATSING I KONKURRANSEN

- Vi er med solcellesystemet selvforsynte med strøm på årsbasis. Oppvarmingen skjer med biobrenselanlegg. Vi har et CO2-nøytralt bygg og satser også på miljøvennlige maskiner. De aller fleste av våre dieseldrevne maskiner kan kjøres på biodiesel. I tillegg har vi elektrisk drevne maskiner. Vi ser miljøsatsingen også som et konkurransefortrinn, sier Bakken.

Han forteller at de også presser både papp og plast og sorterer annet avfall..

- Vi har 25 forskjellige fraksjoner, så vi produserer svært lite restavfall, sier Bakken.

Enova og Innovasjon Norge har begge bidratt med tilskudd til miljøsatsingen.

Han forteller at de i dag med stort og smått har over 3.000 utleieenheter.

- Dette har vært et eventyr, og veldig moro å ha vært med på. Vi har fått mye ut av Gardermo-effekten. Vi har ligget gunstig til. Nå var det godt å komme i gang i nytt anlegg, sier Ole Blakkisrud.

EVENTYRET STARTET I 2004

For 13 år siden startet Alfred Bakken og Ole Blakisrud Akershus Utleie AS på Bakkens hjemsted Nedre Engelstad gård ved Engervegen i Nannestad etter at de kjøpte firmaet Akershus Utleie som holdt til på Eidsvoll Verk. Da var det bare de to eierne som jobbet i bedriften.

- Det ble mye jobbing på oss den første tida, og vi kom fram til at hvis vi skulle fortsette måtte vi satse, sier Bakken.

Det gjorde de. I dag er det 18 ansatte i bedriften.

- I tillegg er det 12-15 personer innleid til enhver tid, sier Bakken.

Veksten førte til at de vokst ut av lokalene på gården

FØRSTE ANSATTE

Finn Moen har jobbet for Akershus Utleie AS i 12 år, og var den første som ble ansatt.

- Jeg husker de da var i tvil om de skulle ansette noen. Det har vært en voldsom utvikling, fra noen få maskiner til over 3.000 enheter i dag. Det har vært veldig morsomt å være med på denne reisen. Dette er en fin arbeidsplass, sier Moen.

I desember i fjor <URL destination="http://eub.no/nyheter/investorer-har-kjopt-seg-inn-i-nannestad-bedriften-akershus-utleie">solgte Bakken og Blakisrud 51 prosent av aksjene til selskapene Stykket Invest AS ved Terje Stykket og Rune Isachsen Holding AS.

</URL>- Vi valgte dette for å stille sterkere i markedet. Kundene krever mer. Det blir større og større oppdrag, og i tillegg vil sammen også dekke et større geografisk område, uttalte styreleder Ole Blakisrud til EUB da dette ble kjent.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.