• BETALER. Geir Skari som er medeier i Dal Leir AS, lover å betale og ordne de nødvendige tillatelser til å kunne fortsette overnattingsvirksomheten.

– Det er bare å beklage at vi ikke har papirene i orden, sier Geir Skari som er én av de to aksjonærene i Dal Leir.

– Vi godtar forelegget, for det er nok fortjent. Nå skal vi sette i gang det som trengs for å få papirene i orden, lover Skari.

TRE ÅR OVER TIDA

Arbeidshotellet i den tidligere militærleiren inntil Trondheimsvegen på Dal, ble reist som et modulbygg i 2009.

Eidsvoll kommune ga fem års midlertidig tillatelse til plassering og drift. Tillatelsen gikk følgelig ut i 2014.

Hotellet er fortsatt i drift, og nå har Eidsvoll kommune ilagt selskapet som eier Dal Leir et såkalt overtredelsesgebyr på 20.000 kroner for ulovlig virksomhet.

VARSLET FLERE GANGER

– Bygningsmyndigheten har i gjentakende brev samt enkelte møter helt fra 2014 påpekt at fortsatt bruk av anleggshotellet er i strid med plan- og bygningsloven, opplyser bygningssjef Na Stephansen.

– Forholdet er i strid med krav om ferdigattest eller brukstillatelse for søknadspliktige tiltak, påpeker hun.

INGEN TILBAKEMELDING

– Den 22. juni i år ga bygningsmyndigheten i kommunen forhåndsvarsel om ileggelse av overtredelsesgebyr grunnet bruk av arbeidshotell med kantine uten de nødvendige tillatelser, opplyser bygningssjefen i et brev til Dal Leir as.

– Det ble også opplyst at før vedtaket om gebyr ble fattet, hadde de rett til å uttale Dem. Bygningsmyndigheten kan ikke se å ha mottatt noen uttalelse innen fristen som er oppgitt i forhåndsvarselet, påpeker hun.

BETYDELIG VIRKSOMHET

Arbeidshotellet er en betydelig virksomhet med hele 170 rom.

– Hotellet, som er satt opp av moduler lik en brakkerigg, er et tilbud til folk som arbeider på Gardermoen og ellers på Romerike. Det har fungert fint i flere år, forteller Geir Skari.

– Det er Dal Leir AS som eier modulhotellet, men det er ISS som driver det med resepsjon, renhold og kantine. Det er noe slikt som seks-sju ansatte ved hotellet, forteller Skari.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.