- Vi har et pilegrimsherberge fra før i denne området, på vegen mot Lysjøen, men det begynner å bli gammelt, og eieren har ingen planer om å pusse opp stedet, forteller Ola Rønne som er rådgiver for Pilegrimsleden i Akershus fylkeskommune.

- Nå har vi fått tilbud om å overta ei 19 kvadratmeter stor hytte som to arkitektstudenter har tegnet som sin masteroppgave. Hytta er lagd som byggesett og kan lett fraktes, forteller Rønne.

Han har alt hatt kontakt både med Minnesund vel, kommunen og Eidsvoll Almenning som er grunneier i området.

- Vi ønsker å samarbeide med alle disse, og vil også kontakte frivilligsentralen. Vi trenger noen som kan ha noe tilsyn med hytta. Den må settes opp i sommer, men vi har ennå ikke noen byggetillatelse., forteller Rønne.

- Det er for øvrig ikke meningen at hytta skal stå åpen. Vi må finne en løsning slik at pilegrimer kan melde fra om overnattingsbehov, påpeker Rønne.

Eidsvoll Almenning har alt sagt seg positiv til at hytta kan stå på deres grunn.

LES OGSÅ: Hit kommer det gjester fra hele verden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.