Den tyske bilprodusenten Audi har slagordet «Vorsprung Durch Technik», forsprang gjennom teknikk. Det forplikter. Deres siste bidrag, som er en norsk idé, er av den mer overraskende sorten.

"BILBYEN" HAR KOMMET FOR Å BLI: Forhandlerne jubler over konseptet.

Ei sandkasse.

Den norske importøren, Øyvind Rognlien Skovli tar imot i Forskningsparken i Oslo, hvor sandkassen for anledningen står.

– Den norske selskapet POL kom til oss med ideen i november og vi tente på den, sier han.

For dette er noe mer enn sandkassen han lekte i som liten. Den er utstyrt med et kamera som er montert over selve kassen, som skanner sanden med et infrarødt lys.

Dette gjør at det man lager i sanden overføres til en 3D-modell. Ved hjelp av VR-teknologi kan man så kjøre på veiene man nettopp har laget i sandkassen.

En ny presentasjonsmåte

– Det ble nok mer jobb enn vi først hadde trodd. Men vi mente dette var så spennende at vi ville få det til.

Selve utviklingen ble gjort i Stockholm, og Skovli sier det ble noen pussige situasjoner hjemme når han måtte fortelle barna at han måtte reise til Sverige for å leke i sandkassa.

For å få det til skal de ha måttet presse grensene for hva som var mulig med VR-teknologien, og ideen fanget Audi-konsernet sentralt sin interesse, slik at de ble med og støttet prosjektet.

MYE ENTUSIASME

– Vi har møtt mye entusiasme i Audi, og dette kommer til å få internasjonal oppmerksomhet, sier han.

SANDKASSE PÅ HENGER

Sandkassa veier 400 kilo og står på en henger. Den skal de ta med rundt i Norge, slik at folk kan få prøve teknologien.

Bilen man «sitter i» når man tar på seg VR-brillene, er den nye Q5-modellen. Vrir man på hodet opplever man et autentisk interiør, med info-skjermer og det hele.

«NY» PRESENTASJON

Skovli sier at dette viser nye muligheter for presentasjon av deres produkter i framtiden, ikke minst når denne type teknologi blir vanlig i de tusen hjem.

Gjengivelsen av sanden i den virtuelle verdenen er god, og det blir som en terrengløype der man kan foreta 40 meter lange hopp med en Audi Q5. Går man lei traseen er det bare å ta fram spaden og lage noen nye løyper.

LOKALE BILFORHANDLERE SMILER: Det har de all grunn til

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.