Elleve år gamle Theo Bjerkan Nordby er mer flyinteressert enn de fleste. Antakelig er han påvirket av flere flyreiser både innen- og utenlands, og interessen har endt i mange tegninger av fly. To som han tegnet av SAS-fly for et år siden ville han gjerne vise selskapet, og sendte dem nylig av gårde i en konvolutt. SAS på sin side likte dem så godt at de inviterte Theo til en dag på hovedflyplassen.

– En kjempegøy dag, var hans dom fem timer etter ankomst.

Mor Lise Bjerkan var også oppglødd på sønnens vegne.

– Det er helt utrolig av SAS å ta oss med på denne måten. Jeg ser at Theo har stortrivdes, sier hun.

FULL OMVISNING

Dagen startet om morgen hos avisingsavdelingen, som er ett ledd av svært mange som må til for at flyplassen i det hele tatt skal fungere. Theo ble umiddelbart tatt med i en av kjøretøyene som brukes med en gang frosten kommer.

– Du kan heise førerhuset 17 meter opp, og det var litt skummelt, utbryter han etter den luftige demonstrasjonen som ble et høydepunkt på dagen.

LES OGSÅ: Pris til flyplassen

Resten av dagen gikk slag i slag for den unge flyentusiasten. Først fikk Theo være i en flytraktor som tauet et fly fra en gate til en annen. Deretter fikk han omvisning i SAS’ flyhangar der flymekanikerne sjekker og skrur på flyene etter faste intervaller, før turen gikk til en Airbus 340 som skulle til New York. Der endte han opp i cockpit med pilotene Ray Reagan og Erik Viktor Nilsen.

– Jeg har spilt mye flysimulator spill, så jeg vet en del om hva som er hva her, sa Theo til kapteinene.

Han ville dessuten vite hvor lang tid de fikk i hver by på sånne langturer.

– Normalt flyr vi hjem dagen etter, men noen ganger får vi et litt lenger opphold. Og når vi flyr de lengste rutene som til Tokyo, er vi tre personer her inne. Da har vi en seng hvor en av oss kan hvile underveis, fortalte Reagan som fungerte som instruktør på denne flighten.

SIMULATOR

Neste poster på lista var business loungen, før simulatorsenteret. Der står sju simulatorer som er programmert for ulike flytyper, og sammen med instruktør Dagfinn Lund fikk Theo prøve å lande på Landvetter i Göteborg. En manøver som gikk helt etter boka.

– Det var ganske forskjellig fra dataspillet mitt. Der må jeg vri på brettet, mens her var det skikkelig stikke og pedaler.

– Er du fornøyd med dagen?

– Ja, det har vært kjempegøy. Særlig avising og simulatoren. Og selvsagt at de har VR-spill i business loungen, smiler Theo fornøyd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.